Αρχική » Τον Φώτη Κόντογλου τίμησε η Μητρόπολη Ν. Ιωνίας

Τον Φώτη Κόντογλου τίμησε η Μητρόπολη Ν. Ιωνίας

από kivotos

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Όμιλο Νέας Ιωνίας διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο λογοτέχνη και αγιογράφο Φώτη Κόντογλου.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή του δημάρχου Ηρακλείου Νικολάου Μπάμπαλου, τοπικών αρχόντων, του εγγονού του Φώτη Κόντογλου κ. Μαρτίνου των προέδρων των Μικρασιατικών Συλλόγων και πλήθους κόσμου  που με την παρουσία τους τίμησαν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση ιστορικής αναφοράς και μνήμης στο μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη και πεζογράφο του περασμένου αιώνα.

Για τη μεγάλη συμβολή του Φώτη Κόντογλου στον επαναπροσδιορισμό της ελληνικότητας των λογοτεχνικών κειμένων και τη σύνδεσής τους με το ένδοξο ελληνοβυζαντινό και  αρχαιοελληνικό παρελθόν αλλά και στην εξέλιξη της βυζαντινής αγιογραφίας ομίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ο κ. Στέφανος Λιβέρης, πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου Νέας Ιωνίας.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταμάτιος Σκλήρης  παρουσίασε έργα του μεγάλου Αγιόγράφου, ενώ η Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Χουρμουζίου Νταραβάνογλου, απέδωσε ύμνους της εγγιζούσης των Χριστουγέννων. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Επιφάνιος Αρβανίτης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ