Αρχική » Tιμή στις εθελόντριες της Ηλιούπολης

Tιμή στις εθελόντριες της Ηλιούπολης

από christina

 

Με μία σεμνή τελετή, τιμήθηκαν οι γυναίκες που συμμετείχαν στην προετοιμασία της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία, από την εκκλησιαστική κοινότητα αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.
Το απόγευμα της Κυριακής των Μυροφόρων, 3 Μαΐου 2020, αφού προηγήθηκε η κατ΄ έτος τελούμενη την αυτή ημέρα, ακολουθία των χαιρετισμών του Παναγίου Τάφου, προ του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας του διωγμού της πίστεως και των πιστών από την ελληνική πολιτεία ναό, ακολούθησε εκτός αυτού η τιμητική εκδήλωση.

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού του δήμου Ηλιουπόλεως Ιωάννης Πούλος, προσφώνησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία του εθελοντισμού. Αμέσως μετά παρέδωσε στις τέσσερις από τις έξι εθελόντριες από μία εικόνα των αγίων Μυροφόρων, αντίγραφο της εφεστίου εικόνας της ομώνυμου μονής τους, στο Δυρράχιο της Αλβανίας. Προηγουμένως ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της δράσης και ευχαρίστησε τις εθελόντριες, οι οποίες εργάστηκαν υπό τον συντονισμό της γραμματέως του εκκλησιαστικού συμβουλίου Βασιλικής Φαλίδα.

Τιμήθηκαν η Βασιλική Φαλίδα, η Φεβρωνία Υφαντή, η Σοφία Κολοβού και η Αγγελική Βιλιάρδου. Η προσέλευση τους στο ναό έγινε με τα υπό των κρατικών εντολών προβλεπόμενα κατά των άσκοπων μετακινήσεων. Οι δύο ακόμα εθελόντριες Χρυσούλα Δρόσου και Χριστίνα Πετροπούλου, λόγω του περιορισμού κυκλοφορίας εξαιτίας της φερόμενης ως πανδημίας του κορωναϊού, δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν από τα χωριά τους για να προσέλθουν στην εκδήλωση.

Τον Ιανουάριο του 2020 οργανώθηκε αποστολή στην Αλβανία από την εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης με την οποία μεταφέρθηκαν 6 τόνοι τρόφιμα και ρούχα για τους σεισμόπληκτους του Δυρραχίου. Η εν λόγω βοήθεια, παραδόθηκε στην ανδρώα μονή του αγίου Βλασίου για να διατεθούν μέσω της εκκλησίας της Αλβανίας, στους ανάγκη έχοντας.
Η μονή του Αγίου Βλασίου, φιλοξένησε 250 σεισμόπληκτους χωρίς διάκριση θρησκεύματος ή εθνοτικής καταγωγής.

Στην αποστολή στην Αλβανία συμμετείχαν ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, ο οποίος έφτασε στο Δυρράχιο ως συνοδηγός του δημοσίας χρήσεως φορτηγού αυτοκινήτου και ο εθελοντής Κωνσταντίνος Υφαντής.

Η αποστολή έφτασε αργά το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου στη μονή του Αγίου Βλασίου. Εκεί ο μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, υποδέχθηκε την αποστολή και μαζί με τους ιεροσπουδαστές του εκεί ιερατικού σεμιναρίου και της θεολογικής σχολής αποφόρτωσαν το αυτοκίνητο μεταφοράς και υποδέχθηκαν τα μέλη της αποστολής την τράπεζα της μονής για δείπνο.

Η διανυκτέρευση λόγω της απολύτου πληρότητας των χώρων του Αγίου Βλασίου, έγινε στον ξενώνα της πλησιοχώρου γυναικείας μονής των αγίων Μυροφόρων γυναικών.

Το πρωί της 10ης Ιανουαρίου, μετείχαν της ακολουθίας του όρθρου στο ναό της θεολογικής σχολής. Μετά το πρωινό στο οποίο παρακάθισαν με σπουδαστές και σεισμόπληκτους, ακολούθησε ξενάγηση από τον ελληνομαθή καθηγητή Δημήτρη Τσίοσια, στην χτυπημένη από τον εγκέλαδο πόλη του Δυρραχίου. Έγινε επίσκεψη στο ναό του Αγίου Αστείου και στα σχολεία που λειτουργεί η εκκλησία της Αλβανίας στην περιοχή.
Πριν την αναχώρηση της επιστροφής, η αποστολή συναντήθηκε με τοπικό Βουλευτή Ρονάλδο Xhelili, ο οποίος και εξέφρασε τις ευχαριστίες της πολιτείας για την ανθρωπιστική βοήθεια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ