Αρχική » Επιστρέψει η κανονικότητα από Δευτέρα στην Εκκλησία

Επιστρέψει η κανονικότητα από Δευτέρα στην Εκκλησία

από christina

Ανοίγουν από Δευτέρα 11 Μαΐου οι υπηρεσίες σε όλες τις μητροπόλεις της χώρας και της Αρχιεπισκοπής. Η επαναλειτουργία των υπηρεσιών έρχεται μία εβδομάδα πριν το άνοιγμα των ναών  και αναμένεται να επιλύσει πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν  και με την οργάνωση  για την υποδοχή των πιστών.

Σε όλες τις υπηρεσίες θα υπάρχουν υλικά υγιεινής , ενώ τα μέτρα θα ένιαι αυστηρά.Πέραν των μέτρων θα γίνει επί της ουσίας και ένας απολογισμός των συνεπειών της πανδημίας στην Εκκλησία που δεν είναι μόνο οικονομικές αλλά έχουν και κοινωνικές προεκτάσεις αφού λόγω των απαγορεύσεων πολλοί εθελοντές έπαψαν να δραστηριοποιούνται για την στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Ήδη σε πολλές μητροπόλεις  άρχισαν και πάλι να λειτουργούν διάφορες δομές  (Σπίτια Αγάπης,συσσίτια, παντοπωλεία )ενώ ξεκίνησαν και  οι εγγραφές για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μια μέρα μετά το άνοιγμα των υπηρεσιών θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία και θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις για την επιστροφή της Εκκλησίας στην κανονικότητα.Και βεβαίως δεν είναι μόνο το θέμα της Θείας Ευχαριστίας και του εκλησιασμού.Η ΔΙΣ θα πρέπει να αποφασίσει  για τις γιορτές του καλοκαιριού , τις προσκυνηματικές εκδρομές και όλες εκείνες τις εκδηλώσεις  που έχουν να κάνουν με  τους νέους. Ενα από τα θέματα που θα πρέπει να εξεταστεί είναι και αυτό των κατασκηνώσεων οι οποίες εκτός απροόπτου δεν πρόκειται να λειτουργήσουν  για χιλιάδες παιδιά. Το όλο θέμα θα εξεταστεί από την αρμόδια επιστημονικη΄επιτροπή  για την αντιμετώπιση της πανδημίας/

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ