Αρχική » Eπικίνδυνος για όλους ο εθνικισμός της κυβέρνησης Μαυροβουνίου

Eπικίνδυνος για όλους ο εθνικισμός της κυβέρνησης Μαυροβουνίου

από christina

H κυβέρνηση του Μαυροβουνίου οχι απλώς συντηρεί το κλίμα έντασης με την ορθόδοξη Εκκλησία αλλά φαίνεται πως οδηγεί στα άκρα τη σύγκρουση με μόνο σκοπό να τη φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  ώστε να επιτύχει στο τέλος την αυτοκεφαλία και να την στρέψει κατά του Πατριαρχείου Σερβίας.Οι θρησκευτικές ελευθερίες δεν ενδιαφέρουν τους Μαυροβούνιους ηγέτες  παρά τις αντιδράσεις όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ουκρανίας όπου για χρόνια υπέβοσκε η κόντρα μεταξύ Ιεραρχών του κλίματος του Πατριαρχείου Μόσχας  και αυτών  που ήθελαν την αυτοκεφαλία.Εκεί όμως υπήρχε και η σύγκρουση ανάμεσα σε Αμερική και Ρωσία.Στην περίπτωση του Μαυροβουνίου η κατάσταση είναι διαφορετική.Κανείς δεν θέλει να συγκρουστεί με την Σερβία  ,ούτε η Αμερική λόγω του οτι η κυβέρνηση έχει μια σαφέστατη στροφή προς τη Δύση, όσο και η Ρωσία η Εκκλησία της οποίας διατηρεί άριστη σχέση με το Πατριαρχείο της Σερβίας.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου με αφορμή την τις θρησκευτικές ελευθερίες όλο αυτό το διάστημα ασκεί ακόμη και βία για να περιορίσει τις αντιδράσεις  των ορθόδοξων, προχωρώντας ακόμη και σε συλλήψεις ιερέων.

 

 

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος  η ψυχή της αντίστασης  όταν οι αστυνομικοί έκαναν συλλήψεις  απευθύνθηκε στους αστυνομικούς και ζήτησε να συλλάβουν τον ίδιο και να τον πάνε στην φυλακή.

« Είπα στον επιθεωρητή ότι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει είμαι εγώ.Του είπα ότι υπερασπίζουμε τα ιερά όχι μόνο στο Μαυροβούνιο, αλλά και στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.Αυτός ο λαός είναι τώρα ελεύθερος, μετά από 70 χρόνια.Αφήστε τους να με συλλάβουν. Θα είναι καλό για μένα να ξεκουραστώ. Αλλά δεν είναι καλό για αυτούς, δεν είναι καλό για το Μαυροβούνιο να συνεχίσει τη βία», δήλωσε ο Μητροπολίτης τονίζοντας: «Θα συνεχίσουμε τις συγκεντρώσεις, έως ότου ακυρωθεί ο ασεβής νόμος» ,ανέφερε.

Το επόμενο διάστημα θα κριθούν πολλά ,αλλά ένα είναι βέβαιο οτι η κυβέρνηση του μαυροβουνίου θέλει να διακόψει κάθε σχέση με το πατριαρχείο της Σερβίας , συντηρώντας έναν εθνικισμό που πριν από  λίγα χρόνια αιματοκύλισε τα Βαλκάνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ