Αρχική » Πανηγύρια τέλος; Ανησυχία των ειδικών για δεύτερο κύμα μέσα στον Αύγουστο

Πανηγύρια τέλος; Ανησυχία των ειδικών για δεύτερο κύμα μέσα στον Αύγουστο

από christina

Eπειτα και από τη χθεσινή απόφαση για παράταση των μέτρων σε ναούς και μοναστήρια έως τις 21 Αυγούστου γίνεται φανερό πως όλα τα παραδοσιακά μοναστήρια αλλά και οι εκδηλώσεις λατρείας θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό.

Αυτά που πλήττονται περισσότερο είναι τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη χώρα αλλά κυρίως στην Τήνο   όπου κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές για περισσότερο από τρείς μέρες επισκέπτονται στο νησί και πολλοί από αυτούς “στρατοπεδεύουν” γύρω από το χώρο του ναού δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Ήδη το σύνολο των ειδικών επιστημόνων εισηγούνται την απαγόρευση των πανηγυριών και των άλλων εκδηλώσεων , εκτιμώντας οτι η εξέλιξη της πανδημίας προκαλεί έντονη ανησυχία.Μάλιστα κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μέσα στον Αύγουστο να έχουμε  και δεύτερο κύμα.

Στην Τήνο την ευθύνη για την επιβολή της τάξης θα την αναλάβει η Αστυνομία και το Λιμενικό , ενώ η τοπική μητρόπολη με εγκυκλιό της προς τους ναούς ζητά να μην λειτουργούν τράπεζες και να μην υπάρχει συνωστισμός κατά την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων που έχουν σχέση με την παράδοση.

Τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν σε όλη τη χώρα ,αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι τα απομακρυσμένα χωριά όπου δεν μπορεί να γίνει έλεγχος , και κυρίως στις περιοχές εκείνες όπου η παράδοση καθορίζει ακόμη και τον τρόπο της διασκέδασης.

Σε ο,τι αφορά το Αγιο Όρος το μεγάλο ζήτημα είναι η απόφαση της κοινότητας να αυξήσει τον αριθμό των προσκυνητών ανά μονή και να επιτρέψει την μετακίνησή τους στον χώρο.

Μετά και την παράταση της ΚΥΑ αναμένεται και στον Άθω να πειθαρχήσουν καθώς οι κίνδυνοι αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ