Αρχική » Ο Ερντογάν έχρισε…τον Μωάμεθ τον Πορθητή προστάτη των χριστιανών

Ο Ερντογάν έχρισε…τον Μωάμεθ τον Πορθητή προστάτη των χριστιανών

από christina

 

Κάθε μέρα που περνάει   ο Ερντογάν  γίνεται όλο και πιο προκλητικός.Σήμερα πέραν των άλλων γραφικών δήλωσε  ότι «ο Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν ο ηγέτης των Ορθοδόξων Χριστιανών, ο κυβερνήτης τους»

«Το τζαμί της Αγίας Σοφίας θα είναι επισκέψιμο όπως το τζαμί του Σουλτάναχμετ και το τζαμί Σουλεϊμάνιγιε και ο Σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν ηγέτης και των Ορθοδόξων» είπε σε συγκέντρωση των στελεχών του.Παράλληλα φρόντισε να διαβεβαιώσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι θα προστατευθεί με κάθε τρόπο ο ναός.

Κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή σε όλα τα στελέχη «να φροντίσουν να κάνουν ξεκάθαρο σε κάθε τόνο και σε όλους ότι θα προστατευτεί η ιστορία της Αγίας Σοφίας και ότι οι εργασίες αλλαγής της σε τζαμί θα πραγματοποιηθούν με ιδιαίτερη σπουδή».

«Το άνοιγμα σε λατρεία της Αγίας Σοφίας είναι απόφαση του ΣτΕ. Η Αγία Σοφία δεν είναι ένας τόπος λατρείας μόνο για Μουσουλμάνους, αλλά θα είναι ανοιχτός για όλους. Θα προστατεύσουμε την Αγία Σοφία και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Είναι κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ  το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (Diyanet) που συνεδρίασε έκτακτα  για το θέμα των αγιογραφιών  σε ανακοινωσή του αναφέρει ότι αυτές « θα πρέπει να κρύβονται με τα κατάλληλα μέσα, είτε με κουρτίνες είτε με ειδικό φωτισμό, ενώ το δάπεδο θα καλυφθεί με χαλιά
Υπογραμμίζει επίσης ότι «δεν υπάρχει κάποιο θρησκευτικό εμπόδιο» στο να είναι προσβάσιμο το «τζαμί» σε ώρες εκτός προσευχής καθώς και ότι «η ύπαρξη των αγιογραφιών δεν αποτελεί κίνδυνο για την κανονικότητα των προσευχών που θα διεξαχθούν στην Αγιά Σοφιά».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ