Το αγιολογικό σύγγραμμα «Μητερικό της Θράκης – Βίοι και Μαρτύρια Αγίων και Οσίων Γυναικών της Θράκης» του Θεολόγου και Συγγραφέα Γιώργο Σ. Γκόζη εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης.

Τo «Μητερικό της Θράκης» είναι μία συμπιληματική συλλογή αγιολογικών έργων, όπου εξιστορούνται ο βίος και η πολιτεία γυναικείων μορφών του Χριστιανισμού στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θράκης, κατά τη διάρκεια μίας χρονικής διαδρομής, που εκτείνεται από τα χρόνια των διωγμών μέχρι την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η συλλογή αυτή, ωστόσο, δεν αυτοπεριορίζεται από τον τίτλο της ούτε μόνο στις γυναίκες ούτε μόνο στη Θράκη.

Απευθύνεται σε οποιονδήποτε, πιστό ή μη, αναζητά τη Μαρτυρία της εν Χριστώ ζωής, αδιάκριτα από την ανδρώα ή γυναικεία φύση που του δόθηκε, αλλά και σε κάθε μελετητή της ιστορίας της Θράκης, όπως αυτή καταγράφηκε στο πέρασμα δώδεκα χριστιανικών αιώνων.

Το βιβλίο δεν απευθύνεται σε έναν εκλεκτικό ή περίκλειστο κύκλο ειδικών. Αντιθέτως, απευθύνεται σε κάθε μέλος του πληρώματος της Εκκλησίας και σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο με ανησυχίες.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Παρατηρητής της Θράκης ή και τηλεφωνικά στο 25310 72486.