Αρχική » To Πατριαρχείο Ρουμανίας υπέρ των μέτρων και της Θείας Κοινωνίας

To Πατριαρχείο Ρουμανίας υπέρ των μέτρων και της Θείας Κοινωνίας

από christina

Επί άλλης βάσεως η θεματολογία της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας η οποία πέραν του θεολογικού ασχολείται επισήμως και με τις εκλογές και γενικώς με τα πολιτικά με παρεμβάσεις οι οποίες είναι ξεκάθαρες προς όλους.

Στην τελευταία συνεδρίαση που έγινε  εξετάστηκε κατ΄αρχάς  για τη Θεία Κοινωνία και τις τις απαντήσεις που έστειλαν οι Προκαθήμενοι των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών στον Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ .Οπως τονίστηκε  «όλες οι Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες παραμένουν πιστές στην Ορθόδοξη Λειτουργική Παράδοση μετάδοσης της θείας Ευχαριστίας με μία κοινή ιερή λαβίδα» .

Εκτός αυτού ανακοινώθηκε  ότι η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας έχει διαθέσει περίπου 21 εκατ. λέι για την υποστήριξη των ατόμων που πλήττονται από την πανδημία.
Επίσης, έχει προσφέρει 4.617 τάμπλετ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε μαθητές και καθηγητές κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας ·
Εκτός των θεολογικών και των εσωτερικών θεμάτων η Σύνοδος ασχολήθηκε και με  τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο του 2020.Η  Ιερά Σύνοδος επανέλαβε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας παραμένει πολιτικά ουδέτερη, αλλά καλεί όλους τους Ορθόδοξους πολίτες, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με γνώμονα την προώθηση των χριστιανικών αξιών της κοινωνίας .

Τέλος ο  Πατριάρχης Δανιήλ  κάλεσε για μια ακόμη φορά τους πιστούς να εξακολουθήσουν να τηρούν μέτρα  για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ