Αρχική » Σύγκληση της Μεγάλης Συνόδου και προσφυγικό στο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το 2016

Σύγκληση της Μεγάλης Συνόδου και προσφυγικό στο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το 2016

από kivotos

Ιδαίτερο ενδιαφέρον έχει ο χαιρετισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για το νέο έτος, καθώς αναφέρεται στις προσπάθειες του Πατριαρχείου να αναζωογονήσει την Ορθόδοξη παρουσία στη Δυτική Μ. Ασία, στον Πόντο και την Καππαδοκία, όπου κατά το 2015 έγιναν μια σειρά από επισκέψεις, προσκυνήματα και εκδηλώσεις, όπως και θείες λειτουργίες (όχι σπάνια σε χαλάσματα και ερείπια ιερών ναών) σηματοδοτώντας -όπως αναφέρει ο κ. Βαρθολομαίος μια νέα πνοή ζωής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην σημαντική σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που έχει προγραμματιστεί για φέτος, η οποία αναμένεται να συμβάλλει “στην αντιμετώπιση των πιεστικών εξωτερικών προκλήσεων” που αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία.

Φυσικά και το προσφυγικό δεν μπορούσε  να λείπει από τον πατριαρχικό χαιρετισμό καθώς αποτελεί πλέον μάστιγα για τον σύγχρονο κόσμο ενώ αποτελεί “χρέος και ευθύνη” ο αγώνας για περίθαλψη των προσφύγων, όπως ήδη κάνει η Εκκλησία στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται καθημερινά χιλιάδες εξουθενωμένους και ξεριζωμένους ανθρώπους.

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του Οικουμενικού Πατριάρχη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ