Αρχική » Πρωτοχρονιάτικη συναυλία συμφωνικής μουσικής στην Πάτρα

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία συμφωνικής μουσικής στην Πάτρα

από kivotos

Στο Συνεδριακό κέντρο τού Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, Πρωτοχρονιάτικη Συμφωνική Συναυλία της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση τού ταμείου υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως και τού Φιλανθρωπικού της έργου, γενικότερα.

Την συμφωνία προσέφερε ως αντίδωρο στην Ιερά Μητρόπολη ο νέος μαέστρος Γεώργιος Γαλάνης, ο οποίος περάτωσε τις μουσικές τού σπουδές στο εξωτερικό με υποτροφία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Μαζί του η υψίφωνος και εκ Πατρών επίσης καταγομένη Βασιλική Καραγιαννη και ο βαρύτονος Τάσος Αποστολου.

Το θαυμάσιο μουσικό σύνολο της Αθηναϊκής συμφωνικής Ορχήστρας Νέων- Άσον, διηύθυνε ο μαέστρος Γεώργιος Γαλάνης, ενώ ενδιαμέσως με παρεμβάσεις εξηγούσε, περί των μουσικών δρωμένων, ο καθηγητης κ. Παύλος Σεργίου, ο οποίος πέρασε θαυμάσια μηνύματα για την ζωή.

Την συμφωνική Συναυλία προλόγισε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αθλητικό Σύλλογο των Πατρών «Προμηθεύς», για την συνεργασία μέ την Ιερά Μητρόπολη, ώστε να πραγματοποιηθεί η συναυλία, αλλά και όλους τούς χορηγούς.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για το όραμα της τοπικής Εκκλησίας,  για την πόλη και τόπο, για τα παιδιά, για τον Λαό. Αυτο το όραμα, είπε, «το πραγματοποιεί η Εκκλησία μέσα από την λειτουργική και λατρευτική ζωή και διακονία, την φιλανθρωπία και τις άλλες δραστηριότητες και μέσα από το ήθος και τον λαμπρό χαρακτήρα των νέων μας, όπως είναι ο Γεώργιος Γαλάνης και πλήθος άλλων παιδιών μας. Η Εκκλησία είναι ο ζωντανός οργανισμός, η ζώσα παρουσία τού Κυρίου στον κόσμο, το Σώμα τού Χριστού. Η παρέμβασή της στον κόσμο είναι παρέμβαση ζωής και σωτηρίας. Το μήνυμα της είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδος, αγάπης και ζωής. Βοηθήστε μας νά συνεχίσωμε τον ιερό αγώνα μας για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος».

Τέλος, ευχαρίστησε, τον μαέστρο Γεώργιο Γαλάνη και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της συμφωνικής συναυλίας, το μουσικό σχήμα, τούς χορηγούς, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το πλήθος των Πατρέων πού κατέκλυσε το Συνεδριακό κέντρο τού Πανεπιστημίου για να στηρίξει το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ