Αρχική » Σύγκρουση Ρωσίας ΗΠΑ για την ορθόδοξη Εκκλησία

Σύγκρουση Ρωσίας ΗΠΑ για την ορθόδοξη Εκκλησία

από christina

 

Για μια ακόμη φορά Ρωσία και Αμερική με αφορμή την επίσκεψη την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα βρήκαν αφορμή για να αντιπαρατεθούν και για τον ρόλο της Εκκλησίας.Ο κ.Πομπέο από τη Σούδα τόνισε:

“Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να διερευνήσουμε στενότερη συνεργασία για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που θέτει η Ρωσία μέσω κακόβουλων δραστηριοτήτων, όπως η εξάπλωση της παραπληροφόρησης για την πανδημία και η προσπάθεια να οικειοποιηθεί την Ορθόδοξη Εκκλησία” – τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, δεν έκανε καμία αναφορά στην Ρωσία και στην

Η Πρεσβεία  της Ρωσίας στην Αθήνα αντέδρασε μέσω Twitter : «Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Αυτού του είδους αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό».

Ενταση υπήρχε και για όσα συμβαίνουν στην λευκορωσία, όπου

 ο Επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφορίων κ. Σεργκέι Ναρίσκιν κατηγορεί ττις ΗΠΑ γιατί: παρεμβαίνουν επίσης ανεπιτήδευτα στη θρησκευτική κατάσταση στη Λευκορωσία, επιδιώκοντας να πιέσουν τους εκπροσώπους των ορθόδοξων και καθολικών”.

Ρωσία και Αμερική και στα βαλκάνια αντιπαρατίθενται για τον ρόλο της ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή .Η μεν Ρωσία θέλει να ηγηθεί στους ορθοδόξους σε Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία και επιθυμεί τον περιορισμό του ρόλου του  Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η κρίση κορυφώθηκε μετά την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, ένα γογονός που έχει  ανοίξει την όρεξη σε Σκόπια,Μαυροβούνιο, Κόσσοβο.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ