Αρχική » Απογοητευμένος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο δηλώνει ο Άρχων Γιώργος Σιαμπούλης

Απογοητευμένος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο δηλώνει ο Άρχων Γιώργος Σιαμπούλης

από christina

Σοκ ένοιωσε ο άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τέως πρόεδρος του οργανισμού Ελλήνων Εστιατόρων Pan Gregorian Νέας Ιερσέης, Γιώργος Σιαμπούλης, όταν πληροφορήθηκε την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευάγγελου, τον οποίο η Σύνοδος εξέλεξε χωρίς να τον ρωτήσει Μητροπολίτη Σαρδέων.

Μιλώντας στη Greek News ο Γιώργος Σιαμπούλης είπε ότι τουλάχιστον 50 άτομα επικοινώνησαν μαζί του δηλώνοντας ότι νοιώθουν δυσαρεστημένοι, γιατί ο Ευάγγελος είχε κάνει τεράστιο έργο.

«Λυπούμαι πάρα πολύ γι’ αυτή την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα και νομίζω ότι όλη η Ομογένεια της Νέας Ιερσέης συμμερίζεται τα συναισθήματά μου για τον παραμερισμό του άξιου Μητροπολίτη μας. Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως ήταν προ του Ευαγγέλου η Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και πως έγινε χάρη στο έργο του. Από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ως Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κατόρθωσε κι έφτιαξε το μεγάλο έργο του Μητροπολιτικού Μεγάρου κι έβαλε σε κανονική λειτουργία όλες τις κοινότητες, οι οποίες ανθούν και προοδεύουν», είπε ο κ. Σιαμπούλης.

Τον καιρό που έγινε μητροπολίτης Νέας Ιερσέης ο Ευάγγελος κι ο Γιώργος Σιαμπούλης ήταν πρόεδρος του Pan Gregorian Νέας Ιερσέης, ο οργανισμός των Ελλήνων εστιατόρων παραχώρησε χώρο στο οίκημά του, όπου και στεγάστηκαν τα γραφεία της μητροπόλεως, μέχρι την ανέγερση των δικών της.

«Είμαστε στο ίδιο κτήριο ο Pan Gregorian κι η Μητρόπολη και γνωρίζω πόσο σκληρά εργαζόταν καθημερινά – 12 με 15 ώρες – για να μπορέσει να ορθοποδήσει η Μητρόπολη και να γίνει αυτό το κόσμημα που είναι σήμερα».

Ο κ. Σιαμπούλης δεν γνωρίζει τους λόγους που οδήγησαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην απόφαση αυτή και παρότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Μητροπολίτη Ευάγγελο, δεν τα κατάφερε.

«Κανείς από τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινώνησα έχει ιδέα. Εγώ θεωρώ ότι ο Πατριάρχης με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο έκαναν ανταρσία. Δεν μπορούν να κάνουν τέτοια πράγματα. Εμείς χτίσαμε τις εκκλησίες μας κι εμείς γνωρίζουμε με πόσο κόπο τις συντηρούμε, με σκληρή εθελοντική δουλειά όλα τα μέλη των κοινοτήτων, με τα φεστιβάλ και ψήνοντας σουβλάκια και χάμπουργκερς».

Από όσα πληροφορήθηκε ο Γιώργος Σιαμπούλης, ο Μητροπολίτης Ευάγγελος ενημερώθηκε εκ των υστέρων κι από τα μέσα ενημέρωσης γι’ αυτή την απόφαση που τον αφορούσε.

«Εγώ την καταδικάζω αυτή την απόφαση. Η δημοσιοποίηση στα μέσα ενημέρωσης πριν ενημερώσει το μητροπολίτη μας είναι η δεύτερη μεγάλη προσβολή που γίνεται προς την Ομογένεια της Αμερικής, με πρώτη τη μη συμπερίληψη στο τριπρόσωπο για την εκλογή Αρχιεπισκόπου Αμερικής ενός εκ των εν Αμερική ιεραρχών του θρόνου», είπε ο κ. Σιαμπούλης.

Τη βαθιά του λύπη εκφράζει ο κ. Σιαμπούλης και για την αναστολή του καταστατικού της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

«Πως είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια να καταργούν το καταστατικό της Αρχιεπισκοπής; Δεν δούλευε καλά; Κι όταν έπαιρναν τα εκατομμύρια λειτουργούσε;”, πρόσθεσε.

Πηγή: greeknewsonline.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ