Προσκύνημα στην Παναγία  την παρηγορήτρια , της οποίας η εικόνα δακρύζει.Σημεία των Καιρών .Επί ένα μήνα τώρα δακρύζει η ιερά εικόνα της Παναγίας μας

 

  _______Στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή του Βύρωνος στην Αθήνα από τις 8 Σεπτεμβρίου δακρύζει συνεχώς η ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας! Είναι ένα θαύμα ή ακριβέστερα ένα θεϊκό Σημείο, ένα θεοσημείο, από αυτά που η Αγάπη του Θεού και Πατρός παραχωρεί κατά καιρούς σε ηθικά παρα-παίουσα Κοινωνία, προκειμένου να μας συγκινήσει και να μας στη Μετάνοια, στην Εξομολόγηση, στην Θεία Κοινωνία, δηλ. για να επιστρέψουμε στην πατρική Του αγκάλη! 

 

    ____Τα θεϊκά αυτά σημεία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΗ με την ανθρώπινη λογική! Πως είναι δυνατόν από μία Εικόνα ή ζωγραφιά, αποτυπωμένη επάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια, να βγαίνουν δάκρυα, αληθινά λευκά-διαφανή  δάκρυα;  Και τα δάκρυα αυτά να τρέχουν και να καταλήγουν στην βάση της κορνίζας της αγίας Εικόνος;  Ας μη λησμονούμε όμως, ότι «τα αδύνατα παρ'  ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ εστίν», καθώς μας διαβεβαιώνει το αψευδές στόμα του Χριστού μας (βλ. Λουκ. κεφ. 18, στ.27).

    _______Η Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», πρώτη από όλα τα έντυπα, ανέδειξε το θέμα: «ΔΑΚΡΥΖΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ», έγραψε ήδη στις 10 Σεπτεμβρίου σε πρωτοσέλιδο άρθρο της και μάλιστα με κεφαλαία και μεγάλα γράμματα!

 

________«Δάκρυσε η Παναγιά η Παρηγορήτρια» έγραψε και η Εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 11 Σεπτεμβρίου στη σελ. 23. «Θεϊκό σημάδι», συμπληρώνει. Καί συνεχίζει: «...Η είδηση, ότι και από τα δύο μάτια  της Παναγίας της Παρηγορήτριας ρέουν δάκρυα διαθόθηκε από στόμα σε στόμα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να συρρέει  στον ιερό ναό  πλήθος κόσμου για να ασπαστεί ευλαβικά τη θαυματουργή εικόνα  και να δεί τη σκηνή ιδίοις όμμασι. Αρκετοί, μάλιστα, σχολίαζαν, ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η Υπεραγία Θεοτόκος μας έστειλε "θεϊκό σημάδι"». 

________«Τα δάκρυα της Παναγίας, της Παρηγορήτριας, μήνυμα δεινών και θλίψεων!» σχολιάζει με μεγάλη ευλάβεια ο γνωστός Συνεργάτης της Εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» κ. Μιλτιάδης Βιτάλης, Νομικός, Συγγραφέας και Αρθρογράφος  της στο φ. της 11ης Σεπτεμβρίου

__________Και η αγιασμένη και Θεοφώτιστη Γερόντισσα των Αθηνών μας προβληματίζει με τά λόγια της: «Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ;».... «Αυτό μας είπε χθες η αγαπημένη  μας Γερόντισσα των Αθηνών. Που είναι η μετάνοιά μας;», σημειώνει με ευλάβεια ο κ. Βιτάλης και προσθέτει: «Σήμερα ο Χριστός υβρίζεται, χλευάζεται, ραπίζεται, ξανασταυρώνεται. Η αμαρτία έγινε μόδα, η ανωμαλία θεωρείται απόλυτα φυσιολογική κατάσταση, ο φαρισαϊσμός  κυριαρχεί. Το κοσμικό πνεύμα έχει επιδράσει πολύ και στους πνευματικούς  ανθρώπους, ενώ το αντι-πατερικό πνεύμα απλώνεται στην Εκκλησία του Χριστού.... Τα δάκρυα, και από τα δύο μάτια της εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας έχουν σχέση με τα πιο πάνω αναγραφόμενα.  Η Παναγία πονάει...με το κατάντημά μας. Να έχουμε συμμαχήσει με τους εχθρούς του Παιδιού Της, αυτούς τους άθλιους, που με την ρομφαία έσκισαν τόσο βαθειά τό άγιο σώμα Του». (βλ. ΕΛΕΘΕΡΗ ΩΡΑ, φ. της 11.09.2020, σελ. 1 & 32).

 

Το πρόβλημα του Κορωνοϊού κάθε μέρα γίνεται όλο και πιό σοβαρό! Βεβαίως ο Κορωνοϊός ή Κορονοϊός ή και Κοροναϊός υπάρχει!Δεν είναι προϊόν φαντασίας! Υπάρχει, αλλά βεβαίως είναι κατασκεύασμα σκοτεινών Δυνάμεων! Το έχουμε γράψει πολλές φορές

 

ΕΡΩΤΗΣΙΣ και ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί άραγε δακρύζει η Παναγία μας;

 

 

_______Οι εχθροί των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών σήμερα πλέον με περισσήν μανία πολεμούν τα θεμέλια της Πίστεώς μας! Στις 19 Οκτωβρίου από Δικαστήριο της Κερκύρας θα κριθεί ΕΑΝ η μετάδοσις της Θείας Κοινωνίας ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!!!!! «Δικαστήριο καλείται να αποφασίσει: Είναι ποινικό αδίκημα η Θείας Κοινωνία;» με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικος, γράφε η ιστορική και λίαν σοβαρή Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»  στο φ. της 6ης Οκτωβρίου, στο κύριο άρθρο της!!!! Κατηγορούμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος!

    ________Θέλετε μια ακόμη επιβεβαίωση των λόγων του κ. Βιτάλη;  Χθές μόλις η θρησκευτική Εφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» γράφει: «Σάλος από την προκλητική απεικόνιση του Χριστού σε εικαστικά» και επεξηγεί: «Έργα ζωγραφικής  του Γ...Γ..., καθηγητή Καλλιτεχνικών σε σχολεία, που παρουσιάζουν τον Κύριο με ανοιχτό κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδας σε μοτοσυκλέτα κ.ά.» (βλ. σελ. 09), δημοσιεύει δε δύο σχετικές φωτογραφίες, τις οποίες εμείς από ευλάβεια  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ στην ιστοσελίδα μας. απ΄αυτές σας  παρουσιάζουμε μόνον την πιό αθώα!   Φαντασθείτε, λοιπόν, τον Χριστό μας σαν ένα μάγκα της εποχής μας επάνω σε μια ματοσυκλέτα!!!!!! Αφού, λοιπόν, εμείς ανεχόμεθα μια τέτοια προσβολή του Σωτήρος Χριστού η Πάναγνος Μητέρα Του, η Υπεραγία Θεοτόκος,  κλαίει και οδύρεται για το ....κατάντημα μας. 

Ο ΣΩΤΗΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.............ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ!

________Και μια ακόμη  περίπτωση της προς τον Θεό ασέβειας, που παρατηρείται στην εποχή μας. «Ντροπή! Έβγαλαν τον Σταυρό από βιβλίο Θρησκευτικών! Οι μαθητές  της Γ΄ Γυμνασίου μαθαίνουν πλέον, ότι οι εκκλησίας μας ...θυμίζουν έντνα τους ισλαμικούς μιναρέδες», γράφει η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (βλ. φ. της 16ης.09.2020, σελ. 15).

  

_________«Αδιαλείπτως η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στην Αθήνα βουρκώνει και δακρύζει και από τούς δύο Τιμίους Οφθαλμούς ΤΗΣ επι 8η συνεχόμενη ημέρα!», έγραψε και πάλι η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» στο φ. της 17ης Σεπτεμβρίου  

 ________Μέσα στο κλίμα αυτό, λοιπόν, και η άλλη θρησκευτική Εφημερίδα «ΚΙΒΩΤΟΣ» στο φ. της 1ης Οκτωβρίου γράφει επί λέξει τα εξής:    

«Συνεχίζει να δακρυρροεί η εικόνα της Παναγίας στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνα» (σελ. 5).

 ___________Καί μια επί πλέον συγκινητική πληροφορία, την οποίαν μας δίδει και πάλιν η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ. Συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος μήνας και η ΠΑΝΑΓΙΑ στην Αθήνα δεν σταμάτησε να δακρύζει ούτε λεπτό! Τι μήνυμα μας δίδει αδελφοί», γράφει με πολλή ευλάβεια και ο έτερος εκλεκτός Συνεργάτης της Εφημερίδος, ο Δρ. Κωνστ. Βαρδάκας. Καί συμπληρωνει: «....πολλοί πιστοί διαπίστωσαν και κάτι άλλο. Δηλ. ότι όταν ψάλλεται το Απολυτιίκιον της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ ένα ευώδες  άρωμα διαχέεται και πλημμυρίζει  τον χώρο του Ναού ακόμα και τον περιβάλλοντα  χώρο του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»!!!!. (βλ. φ. της 09.10.2020, σελ. 26).

___________ Το παραπάνω αναφερθέν συγκλονιστικό γεγονός, το αληθινό και συνταρακτικό αυτό θαύμα, δυστυχώς το αγνόησαν τα Μ.Μ.Ε., δηλ. τα πληρωμένα φερέφωνα με τα 20.000.000 € των κ. κ. Πέτσα και Χαρδαλιά για να μεταδίδουν στην Κοινωνία τον πανικό του Κορωνοϊού! Βλέπετε τα Μ.Μ.Ε. σήμερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! Γνωστός δημοσιογράφος π.χ. στην εκπομπή του παρουσίασε τις προ τριών ετών ακτινογραφίες κάποιου ασθενούς ως σημερινές για να .........πληροφορήσει την Κοινωνία περί του Κορωνοϊού!!!!!!! 

 ________Τα παραπάνω δημοσιεύματα, λοιπόν, συνεκίνησαν την πατρική και Επισκοπική μας καρδιά, γι' αυτό και αποφασίσαμε να πραγματοποιηθεί ένα ευλαβικό προσκύνημα στην ιερά Εικόνα της Παναγίας μας εκεί στον Βύρωνα. Σκεφθήκαμε δηλ. ότι θα ήταν πολύ ωφέλιμο για την ψυχή τους, εάν εδίδετο η ευκαιρία σε μερικούς ευσεβείς χριστιανούς  της Ιεράς Μητροπόλεως, που θα το επιθυμούσαν, να μεταβούν στην Αθήνα και να προσκυνήσουν την ιερά Εικόνα της Θεομήτορος εκεί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στον Βύρωνα, συγχρόνως δε και να τελέσουν την Ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως μπροστά στην δακρυρροούσα Εικόνα της Παναγίας μας. Η μετάβασις θα είναι δωρεάν για όσους θα το αποφάσιζαν. 

           Αναγγείλαμε τη σκέψη μας, συγχρόνως δε αναθέσαμε και την σχετική διογάνωση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη-Διάδοχό μας κ. Ιερώνυμο, ο Οποίος και ευχαρίστως την αποδέχθηκε. Τελικά το Προσκύνημα, με την ευλογία του Ποιμενάρχου κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, συνετελέσθη την Πέμπτην 8ην Οκτωβρίου με ένα μισθωμένο Πούλμαν και οδηγό τον αγαπητό μας κ. Παν. Ματθαίο. 

 

ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. ΝΑΟ

«Την πάσαν ελπίδα μας εις Σε ανατιθέμεθα.

 Μήτερ του Θεού φύλαξον ημάς

 υπό την σκέπην Σου».

+ Ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 12 Οκτωβρίου 2020 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΣΕΤΙ ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ

 

1ον. ΤΑ ΜΕΡΜΗΓΚΙΑ ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ....

        Κάπου στη Ρωσσία έπιασε φωτιά ένας Ναός.     Τα μερμήγκια τότε επιστρατεύθησαν

 και  διασώζουν την εικόνα του Εσταυρωμένου! 

 

2ον. ΑΝΘΙΣΕ ΤΟ ΑΚΑΝΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ......

    Το θαύμα αυτό έγινε στον ιερό ναό Ταξιαρχών της Άρτας!  Το στεφάνι αυτό είχε τοποθετηθεί, ως συνήθως, το βράδυ της Μεγ. Πέμπτης κατά την Ακολουθία των Αχράντων Παθών. Ξαφνικά, έπειτα από πέντε μήνες, το Στεφάνι άνθισε την περασμένη Πέμπτη! «Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου, Κύριε!»

3ον. ΕΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΥΤΡΩΣΕ ΣΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ .....

Ο Τίμιος Σταυρός έχει σχηματισθεί στο πλακόστρωτο προαύλιο του ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο χωριό ΠΕΤΣΑΚΟΙ των Καλαβρύτων! Θαυμάστε το! 

 

4ον. ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ....

Οι μέλισσας έστησαν την ...κυψέλη τους στην επιφάνεια μιάς Εικόνος της Θεομήτορος! Εσεβάσθηκαν όμως το Πρόσωπον της Υπεραγίας Θεοτόκου! Θαυμάστε το!

5ον.  ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΛΑΜΠΕΙ....


6ον. ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ.....

7ον. ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΣΩΘΗΚΕ ΑΘΙΚΤΟ! 

   Στην πρόσφατη πυρκαϊά στην Εύβοια ένα δάσος ολόκληρο καταστράφηκε από την φωτιά! Και όμως ένα εκκλησάκι, με ζωηρά μάλιστα χρώματα, έμεινε ΑΝΕΠΑΦΟ; 

ΠΑΤΡΙΚΗ ΙΚΕΣΙΑ:

Αγαπητοί μου Αδελφοί,

         Ας ξυπνήσουμε από τον λήθαργο της αμαρτίας. Έρχονται δύσκολοι καιροί! Ο Φιλάνθρωπος Θεός, με τα διάφορα θεοσημεία, μας καλεί κοντά Του! Ευτυχείς όσοι λαμβάνουν, αλλά και συγχρόνως αξιοποιούν αυτή τη θεϊκή πρόσκληση!

        Στην αντίθετη κατεύθυνση ο Διάβολος με διαφόρους τρόπους μας δελεάζει, μας παραμορφώνει, μας υποδουλώνει, ώστε τελικά επεκτείνει  συνεχώς την κυριαρχία του στην σύγχρονη Κοινωνία! Τα ήθη αλλάζουν συνεχώς προς το χειρότερο! Η Κοινωνία παραμορφώνεται! Μεταμορφώνεται σε ζούγκλα αγρίων θηρίων! Γίνεται δαιμονική και συνεπώς απάνθρωπη! Καθημερινώς βιώνουμε το υπό των Ρωμαίων σοφών λεχθέν: «ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος»!          «Homo hominis lupus est»!   

        Σύμφωνα με το σχέδιο του Διαβόλου για τον αποχριστιανισμό των Ελλήνων στην Πολιτική Εξουσία ανέβησαν άνθρωποι, οι οποίοι  κοινωνικά ανήκαν εκτός της Εκκλησίας! Άλλοι είναι Τέκτονες, δηλ. παιδιά της Μασσωνίας! Άλλοι είναι δούλοι της Παγκοσμιοποιήσεως, Μέλη της Λέσχης Βίλντερμπεργ κλπ. Άλλοι είναι δεδηλωμένοι άθεοι! Άλλοι ανήκουν στο «περιθώριο» της Κοινωνίας! Είναι τα λεγόμενα «περιθωριακά άτομα»! Οπότε ο Διάβολος, παίρνοντας στα χέρια του το πηδάλιο της Χώρας  άρχισε το καταστρεπτικό έργο του! Το μαύρο έγινε πια άσπρο! Το αφύσικο έγινε πια φυσιολογικό! Το ανήθικο, ηθικό! Η εντιμότης θεωρείται πια ως βλακεία! Η ατιμία ως εξυπνάδα κλπ. Ο Διάβολος πήρε στα χέρια το τιμόνι της Χώρας! Η ανθρώπινη Κοινωνία μεταβάλλεται σε Κόλαση!

 Αποτέλεσμα:

       Ο Δικηγόρος ασχημονεί σεξουαλικά στην οκτάχρονη κόρη του κηπουρού του!
       Η 19χρονη κοπέλλα-μητέρα παρατάει το αρτιγέννητο βρέφος της στο καροτσάκι του Supermarket!
       Μια άλλη 19χρονη άγαμη μητέρα, δολοφονεί το αρτιγέννητο βρέφος της, το τοποθετεί σε κάποιο χαρτοκιβώτιο και το πετάει στο καλάθι των σκουπιδιών της γειτονιάς! 

 ΤΕΛΟΣ

  Ο Υπουργός κ. Χαρδαλιάς πηγαίνει στα κέντρα διασκεδάσεως! Στριμώχνεται εκεί με τον κόσμο: Δεν φοράει την μάσκα!  Η Αστυνομία δεν του βάζει το πρόστιμο των 150 €....

Καί επί πλέον στο κέντρο διασκεδάσεως ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ γιά νά Την ....κεράσει  κανένα ουζάκι!!!!!