Αρχική » Ανακαινίζεται το αγίασμα της Αγ. Παρασκευής στην Πόλη

Ανακαινίζεται το αγίασμα της Αγ. Παρασκευής στην Πόλη

από christina

 

Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, ο πρόεδρος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου κ. Γιώργος Παπαλιάρης μαζί με τον π. Δημήτριο Μαγιόγλου, κατόπιν προσκλήσεως επισκέφθηκαν το Τμήμα Θρησκευτικών Υποθέσεων (İnanç Masası) του Δήμου Μεγαλουπόλεως.

Συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις που αφορούν την Κοινότητα και γενικά την Ομογένεια. Ένα από τα θέματα ήταν η ανακαίνιση του ιερού Αγιάσματος της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή Kasımpaşa.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Οκτωβρίου συνήλθε η επιτροπή της κοινότητας Σταυροδρομίου, στον ναό των Εισοδίων, υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παπαλιάρη, όπου παρουσιάστηκαν τα νέα στελέχη της εφοροεπιτροπής, οι μελλοντικοί δηλαδή επίτροποι των κοινοτήτων μας, οι κκ. Ευρυδίκη Πίγγου, Μελίσσα Φινφίνη και Αδριάνα Ιζβόλου στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο της Κοινότητας μας Τράλλεων κ. Βενιαμίν, ο οποίος στη συνέχεια χαιρέτησε με μια συγκινητική ομιλία όλους τους παρόντες και ευλόγησε το επιτελούμενο σημαντικό έργο που πραγματοποιείται στην Ιστορική κοινότητα του Πέρα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πατέρας Δημήτριος, ο Αντιπρ. κ Σταύρος Χαγιάλογλου, οι Έφοροι κ. Γιάννης Κώτσιας και κ. Γιώργος Χαγιάλογλου, καθώς και ο Διευθυντής του Ζωγραφείου κ Γιάννης Θ. Δεμιρτζόγλου και η γραμματέας της Κοινότητας κ Σέβαστή Μπαρμπαλόνη, τέλος δε και ο κ. Μιχάλης Κόντο, ο οποίος διορίστηκε ως υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος.

Στη συνεδρία, αφού όλα τα μέλη συνεχάρησαν τον κ. Σταύρο Χαγιάλογλου για την ονομαστική του εορτή, συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα, που απασχολούν την Κοινότητά μας, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας. Η συμβολή των νέων στελεχών ήταν καθοριστική, καθώς νέες ιδέες και μεράκι για δουλειά, αναπύρωσαν το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η Κοινότητα.


Πηγή: Πρακτορείο Ορθοδοξία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ