Αρχική » Η Μόσχα διακόπτει την μνημόνευση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Η Μόσχα διακόπτει την μνημόνευση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

από christina

 H Eκκλησία της Ρωσίας θα διαγράψει από τα διπτυχά της τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.Χρυσόστομο ο οποίος  αναγνώρισε την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών σχέσεων της Μόσχας  «RIA Novosti» μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας  μιλώντας στο πρακτορείο “RIA NOVOSTI” όπου   εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για το ατυχές γεγονός τονίζοντας πως η αντίδραση της Εκκλησίας της Ρωσίας θα αποφασισθεί από την Ιερά Σύνοδο.«Πιστεύω ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα διαγραφεί από τα δίπτυχα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δηλαδή, η μνημόνευσή του κατά τη Θεία Λειτουργία θα διακοπεί, έως ότου διευκρινιστούν όλες οι περιστάσεις του συμβάντος» τόνισε σπεύδοντας να κατηγορήσει ευθέως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την τελευταία εξέλιξη:

 «Δεν είναι μυστικό ότι υπέστη πίεση από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.Υπήρξε πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου ενδιαφέρονται να αποδυναμώσουν τη Ρωσική Εκκλησία».

Ο κ.Ιλαρίων  άφησε να εννοηθεί οτι η διακοπή της μνημόνευσης χρυσόστομου δεν αφορά το σύνολο της Εκκλησίας της Κύπρου αλλά όσους ιεράρχες μνημονεύσουν τον Επιφάνιο, ενώ μαναφέρθηκε στις καλές σχέσεις των δύο λαών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ