Αρχική » To “αντάρτικο” των Μητροπολιτών κρύβει εκπλήξεις για κυβέρνηση και πιστούς

To “αντάρτικο” των Μητροπολιτών κρύβει εκπλήξεις για κυβέρνηση και πιστούς

από christina

Όπως και την προηγούμενη  καραντίνα  έτσι και τώρα   ο μητροπολίτης Κερκύρας είναι αυτός που σηκώνει το “λάβαρο  της αντίστασης” κατά των μέτρων .Απευθυνόμενος  στους πιστούς  μίλησε για τις κλειστές πόρτες των ναών: “Μπορεί οι πόρτες του ναού σήμερα να είναι κλειστές με την δικαιολογία των υλικών πραγμάτων, που θεωρούνται κρείττονα σε σχέση με τα πνευματικά. Ζούμε, λοιπόν, σε έσχατους, αποκαλυπτικούς καιρούς. Ζητείται η υπομονή για όλους μας διότι βιώνουμε τον καιρό της πνευματικής θλίψης. Αυτοί που δεν επιθυμούν να γίνουν μέτοχοι της Βασιλείας του Θεού, εμποδίζουν και αυτούς που θέλουν. Οι άνθρωποι χωριστήκαμε πρώτα από τον Θεό, αφήνοντας έναν πολιτισμό να αποθεώσει τις αμαρτίες μας. Και έτσι φτάνει η οργή του Θεού στην ζωή μας, όχι εξουθενωτικά, αλλά παιδευτικά, για να μπορέσουμε να μετανοήσουμε.Φράζεται η είσοδος του ναού διά των νόμων που στερούν την συνταγματική ελευθερία των ανθρώπων να λατρεύουν τον Θεό. Και έρχεται η υποκρισία της πολιτείας να επιμείνει, ορίζοντας 9 ανθρώπους ότι έχουν το δικαίωμα να εκκλησιαστούν τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια! Οι υπόλοιποι τι;”,είπε.

Είχε προηγηθεί η Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος όπου ο μητροπολίτης Κερκύρας εκτός των άλλων  είχε τονίσει πως “η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε. Στοχοποιείται η Εκκλησία. Όμως εμείς, ακολουθώντας τον Άγιο Σπυρίδωνα, α συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην πνευματική παρακαταθήκη του και προσευχόμαστε να συνέλθει ο κόσμος από την πτώση και την λοξοδρόμηση.Η Θεία κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πίστης μας! Και ο Άγιος θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τη αυθεντικότητα της ζωής μας, λειτουργώντας και κοινωνώντας!».

Στο μεταξύ κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης για την παρουσία 9 ατόμων σε κάθε ναό τάσσονται και οι περισσότεροι μητροπολίτες.

Ο Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος σε άρθρο του στο “Παρόν” υποστηρίζει οτι  «οι αποφάσεις της Πολιτείας μας οδηγούν σε μαύρα Χριστούγεννα». Διευκρίνισε  ωστόσο οτι αναμένει την απόφαση της ΔΙΣ την Τρίτη.

Και ο μητροπολίτης Σύρου αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της ΔΙΣ και ευχήθηκε να ληφθούν σε αυτή που θα επιτρέψουν στους Χριστιανούς να εορτάσουν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

Από την πλευρά του τον προβληματισμό του εξέφρασε και ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος  ο οποίος όπως είπε οι 9 θέσεις καλύπτονται από τους ιερείς και τους ψάλτες:Στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι για τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνια, αφού ο αριθμός των πιστών που επιτρέπεται να εκκλησιασθούν τις δύο αυτές ημέρες μόνο και όχι τις άλλες του εορταστικού Δωδεκαημέρου είναι εννέα (9) και καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο από τους Ιερείς και το προσωπικό εκάστου Ιερού Ναού (τέσσερις(4) επίτροποι, δύο(2) ιεροψάλτες, ένας(1) νεωκόρος, ένας(1) Ιερέας και ένας(1) βοηθός στο Ιερό Βήμα). Οπότε η αναγγελία ότι θα ανοίξουν για τους πιστούς Ιεροί Ναοί τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια είναι άνευ αντικειμένου». αναφέρει.

«Καθώς έρχονται τα Χριστούγεννα να βρούμε τρόπους από αυτούς που μας δίνει η Εκκλησία και μας επιτρέπονται, που μας παραχωρούνται κάτω από τις παρούσες συνθήκες και θα γίνει αυτό» τόνισε, στο σημερινό του κήρυγμα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. 

«Εγώ δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν αυτές οι λεγόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, που είναι και αποφάσεις ασεβείας και παραλογισμού με κανέναν τρόπο να εφαρμοστούν», συνέχισε.

 «Τα Χριστούγεννα δεν είναι με χτενισμένα μαλλιά στα κομμωτήρια, δεν είναι με αγορασμένα στολίδια στα μαγαζιά, δεν είναι τα Χριστούγεννα τα ψεύτικα Χριστούγεννα με τα φαγητά και τα τραγούδια και με τα λαμπάκια. Τα Χριστούγεννα είναι στην Εκκλησία, με την Εκκλησία, με την Θεία Κοινωνία, είναι με την προσευχή, είναι με το μυστήριο του Θεού στην ζωή μας», κατέληξε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ