Αρχική » Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρέτισε τη Μαρία Παπουτσάκη

Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρέτισε τη Μαρία Παπουτσάκη

από kivotos

Κηδεύτηκε σήμερα η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη, η οποία έφυγε σε ηλικία 61 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι από όλα τα Μέσα ενημέρωσης στα οποία είχε δουλέψει βρέθηκαν στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο, για να τη συνοδέψουν στην τελευταία της κατοικία. 

Η εκκλησία όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο «πλημμύρισε» από συλλυπητήρια στεφάνια ενώ ανάμεσα στον κόσμο που της απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό ήταν γνωστοί πολιτικοί, όπως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος (η Μαρία Παπουτσάκη ήταν υποψήφια με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη), ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Παντελής Καψής, η Σοφία Βούλτεψη και ο Πέτρος Ευθυμίου.

Η Μαρία Παπουτσάκη είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιανό Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες “Ελευθεροτυπία”, “Πρώτη”, “Επικαιρότητα”, “Αυριανή”, το περιοδικό “Ταχυδρόμος”, τον ρ/σ “Flash”, ενώ για 23 χρόνια κάλυπτε στο Mega το ρεπορτάζ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επίσης είχε εργαστεί για 30 χρόνια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από το οποίο έλαβε και το “Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ”. Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αλεξανδρίδη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ