Αρχική » O Κύριλλος σε ρόλο Λαβρόφ

O Κύριλλος σε ρόλο Λαβρόφ

από christina

Έντονη είνα η κινητικότητα  που αναπτύσσει το Πατριαρχείο Μόσχας στην περιοχή των Βαλκανίων. Εκτός της επικοινωνίας με εκκλησιαστικούς ηγέτες της περιοχής ,οι οποίοι με την σειρά τους συναντώνται με πολιτικά πρόσωπα , ο Πατριάρχης Κύριλλος  δέχτηκε στην Πατριαρχική Κατοικία τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Νίκολα Σελάκοβιτς .

 

Έντονη είνα η κινητικότητα  που αναπτύσσει το Πατριαρχείο Μόσχας στην περιοχή των Βαλκανίων. Εκτός της επικοινωνίας με εκκλησιαστικούς ηγέτες της περιοχής ,οι οποίοι με την σειρά τους συναντώνται με πολιτικά πρόσωπα , ο Πατριάρχης Κύριλλος  δέχτηκε στην Πατριαρχική Κατοικία τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Νίκολα Σελάκοβιτς 

Ο Πατριάρχης Μόσχας σημείωσε στον Υπουργό Εξωτερικών ότι τηλεφώνησε αμέσως μετά την εκλογή του στον Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο και συνομίλησαν ενώ συζήτησαν τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών και τα γερά θεμέλια που υπάρχουν σε αυτή την σχέση.

Από την μεριά του ο Υπουργός κ. Σελάκοβιτς αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την υποδοχή σημείωσε: «Μετά από πέντε χρόνια σας συναντώ ξανά, αυτή τη φορά ως Υπουργός Εξωτερικών. Η πρώτη μας συνάντηση ήταν από τις σπουδαιότερες της ζωής μου». Στη συνέχεια μετέφερε τις ευχές του Σέρβου Προέδρου και ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια για τους μακαριστούς Ιεράρχες του Σερβικού Πατριαρχείου ενώ σημείωσε ότι ο μακαριστός Πατριάρχης με τον Σέρβο πρόεδρο καθιέρωσαν τις καλές και σταθερές σχέσεις μεταξύ κράτους και Εκκλησίας στη Σερβία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, μίλησαν επίσης για θέματα περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών στην ανακαίνιση ορισμένων εκκλησιαστικών κτιρίων στην Κροατία, καθώς και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Εθίγησαν επίσης θέματα σχετικά με τη σημασία των παραδοσιακών αξιών στη ζωή των λαών της Ρωσίας και της Σερβίας. Ο Υπουργός Σελάκοβιτς εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για τη συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη διακόσμηση του Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι και εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσημη αφιέρωσή του θα γίνει ένα γεγονός μεγάλης σημασίας στη ζωή του σερβικού λαού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ