Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

 

Η πρόσφατη αποκάλυψη τού ειδεχθούς εγκλήματος δολοφονίας στην Σιάτιστα Κοζάνης τού νεαρού Κωνσταντίνου Πολύζου δημοσιοποίησε ένα εκπληκτικό γεγονός πού δυστυχώς πέρασε ασχολίαστο και το οποίο συντρίβει και κονιορτοποιεί το αθεϊστικό κοσμοείδωλο και τις ληρώδεις ανοησίες των δήθεν προοδευτικών ριζοσπαστών «διανοουμένων» ότι ο άνθρωπος είναι μόνο ό,τι φαίνεται και ότι προέρχεται από το πουθενά και την τυχαιότητα και βαδίζει στην εκμηδένιση και την ανυπαρξία, ένας τυχαίο και ανερμάτιστος κρίκος σε μία τυχαία και ανερμάτιστη, άλογη και ασυνείδητη διαδικασία εξέλιξης.

Το συγκλονιστικό γεγονός ερείδεται στην μαρτυρία τού κ. Σαράντη Λιάκου κυνηγού, ο οποίος κατά την διάρκεια κυνηγητικής εξορμήσεως οδηγήθηκε από τούς κυνηγητικούς του σκύλους στην διαμελισμένη σορό από άγρια ζώα τού θύματος της δολοφονίας Κων/νου Πολύζου, την οποία θεώρησε ότι ανήκει σε αποθανόντα μετανάστη και δεν ενημέρωσε αυθωρεί τις Αρχές. Όπως ο ίδιος όμως κατέθεσε σε όνειρό του εμφανίσθηκε το θύμα της δολοφονίας και τού απεκάλυψε τα στοιχεία της ταυτότητος του, παρακινόντας τον να ενημερώσει τις Αστυνομικές Αρχές της χώρας και έτσι να ξεκινήσει η αποκάλυψη τού αγρίου και φοβερού αυτού εγκλήματος. Το ανωτέρω εκπληκτικό γεγονός δεν σχολιάστηκε από τούς «ειδικούς» της ενημέρωσης και θεωρήθηκε ως ανάξιο προσοχής. Είναι όμως εξαιρέτως συγκλονιστικό και αποδεικτικό της υπάρξεως της ανθρώπινης ψυχής πού υπερβαίνει το φυσικό θάνατο και δεν εγκλείεται στην υλική διάσταση της ζωής.

Το συγκεκριμένο γεγονός πού κατέθεσε ο αξιόπιστος κ. Λιάκος αποτελεί μία από τις αναρίθμητες αποδείξεις για την ύπαρξη της ανθρώπινης ψυχής πού επιμαρτυρεί την αλήθεια την οποία διακηρύσσει διαχρονικά η Αγία μας Ορθόδοξος Καθολική Εκκλησία.

Οι πνευματικές εκδηλώσεις της ανθρώπινης ψυχής και οι αποδείξεις γιά την ιδιαιτέρα υπόσταση της είναι βέβαια το ενσυνείδητο πνεύμα μας και το ενσυνείδητο εγώ μας. Η συνείδηση και η συνειδητή αντίληψη των εννοιών τού αγαθού, τού καθήκοντος τού δικαίου και τού αντιστρόφου των εννοιών αυτών. Η μεταβολή σε ιδέες όλων των επί τού σώματος μας υλικών επιδράσεων και εντυπώσεων ενδοοργανικών και εξωτερικών, η δυνατότητα της μή ικανοποιήσεως διά της βουλήσεως και της θελήσεώς μας όλων τών επί τού σώματος μας επιδράσεων. Η συνειδητή και δυναμική επίδραση επωφελώς και επιβλαβώς της πνευματοβολίας της ψυχής μας στο ίδιο μας το σώμα αλλά και σε άλλα πρόσωπα και αντικείμενα, η υποβολή ειδική αλλά και ομαδική, η εκούσια συνειδητή βασκανία, η τηλεπάθεια, ο προφορικός λόγος και ο ενδιάθετος λόγος, η συνειδητή μνήμη η ανάπλαση και η αναγνώριση και η συνειδητή προσοχή, γνώσις, επιστήμη και φαντασία, η πνευματική ικανότης, ιδιοφυΐα και μεγαλοφυΐα ασχέτως των διαστάσεων και τού βάρους τού σώματος και τού εγκεφάλου, τα όνειρα και ιδίως τα προγνωστικά και προφητικά οράματα, οι σε έκσταση οπτασίες καθώς και οι συναισθηματικές και ηθικές ατέλειες και ανεπάρκειες της παρούσης ζωής πού δεν μπορούν να αιτιολογήσουν την υφισταμένη νομοτέλεια.

Επιπρόσθετες αποδείξεις για την ιδιαιτέρα υπόσταση της ανθρώπινης ψυχής a contrario (εκ τού εναντίον) από την υποστατικότητα των πονηρών πνευμάτων, είναι η τηλενέργεια και τηλεκινησία, ο υπνωτισμός, η γοητεία και η καταρα, η νοομαντία, η ενδοσκοπία και η αυτόματος γραφή, η εξωπλασία ή τηλεπλασία (εκτοπλασμα), η μαγεία, η καταληψία, η ακαΐα, η αιώρηση, η διπλή ή πολλαπλή προσωπικότης, η ξενογλωσσία των διαμέσων, η ιδεοπληγία-ιδεοπλασία και η ψευδαίσθηση. Το τραγικό θύμα της ειδεχθούς δολοφονίας, ο Κωνσταντίνος Πολύζος με την μεταφυσική του παρέμβαση για την αποκάλυψη τού εις βάρος του εγκλήματος, απέδειξε για μιά εισετι φορά ότι ο άνθρωπος έχει πλαστεί αθάνατος, μέτοχος της αιωνιότητας και κοινωνός δυναμει της αιωνίου ζωής τού Δημιουργού του.