Αρχική » Η Πάτρα υποδέχθηκε τα Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Η Πάτρα υποδέχθηκε τα Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού

από kivotos

Χιλιάδες ευσεβών Χριστιανών υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό τού Αγίου Απόστολου Ανδρέου τού Πρωτοκλήτου τμήματα των Ιερών λειψάνων τού Αγίου Λουκά του Ιατρού, τα οποία μετεφέρθησαν από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Συμφερουπόλεως, στο Αεροδρόμιο τού Αράξου και από εκεί οδικώς στην Πάτρα.

Στον Αερολιμένα τού Αράξου τα Λείψανα υπεδέχθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Επίσης παρευρέθησαν πολλοί ιερείς, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρίστος Νικολάου μαζί με αντιδημάρχους , ο αερολιμεναρχης Αράξου, ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής και πολλοί χριστιανοί.

Στην ομιλία του στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα ο Μητροπολίτης Πατρών ανεφέρθη στον θαυματουργό Άγιο Λουκά τον Ιατρό και Ομολογητή, στους διωγμούς και στα βάσανα  πού υπέστη και στην θαυμαστή παρρησία πού έχει ενώπιον Κυρίου και ευχαρίστησε όλους, όσοι συνείργησαν για να μεταφερθεί η μεγάλη αυτή ευλογία στην πόλη των Πατρών.

Μήνυμα τού Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτηΚριμαίας κ. Λαζάρου ανέγνωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της εκεί Μητροπόλεως , Πρωθιερεύς π. Σέργιος.

 Το ιερό Λείψανο συνόδευσαν από τή Ρωσία στην Ελλάδα, η Ηγουμένη Ευσεβία, ο Πρωθιερεύς  Σέργιος, ο ιερεύς Γρηγόριος, ο πρόεδρος τού Ιδρύματος  « Άγιος Ανδρέας» κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ο υπεύθυνος τού γραφείου Αθηνών τού Ιδρύματος κ. Σεργκέι Γκολοβίν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη εκ Ρωσίας.

Το ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό τού Αγίου Αποστολου Ανδρέου έως και την Δευτέρα 11 Απριλίου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ