Αρχική » Ιερώνυμος: “Ελπίζω να μην ξαναδούμε παιδάκια να ξεβράζονται στις παραλίες του Αιγαίου”

Ιερώνυμος: “Ελπίζω να μην ξαναδούμε παιδάκια να ξεβράζονται στις παραλίες του Αιγαίου”

από kivotos

Εκκληση προς τον ΟΗΕ, να πράξει επιτέλους τα δέοντα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση με το προσφυγικό, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στο μήνυμά του από τον καταυλισμό της Μόριας.

«Είναι καθοριστικής σημασίας η παρουσία του Πάπα. Μαζί υπογραμμίζουμε μπροστά σε όλο τον κόσμο τη σύγχρονη τραγωδία των προσφύγων και ενώνουμε τις φωνές μας για να καταδικάσουμε τον ξεριζωμό και να στηλιτεύσουμε κάθε μορφή απαξίωσης του ανθρώπου», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι από τη Λέσβο θα ξεκινήσει ένα κίνημα για να αλλάξουν ρότα όσοι κρατούν στα χέρια ντους την τύχη του κόσμου.

«Μόνο όσοι δουν τα μάτια των παιδιών που συναντήσαμε θα αντιληφθούν το μέγεθος της χρεοκοπίας της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που επιδεικνύει η Ευρώπη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και όχι μόνο. Καμαρώνω για τους Ελληνες που βοηθούν τους πρόσφυγες για να γίνει ελαφρύτερος ο Γολγοθάς τους, παρά τις δυσκολίες που περνούν», τόνισε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος.
 
«Ελπίζω να μην ξαναδούμε ποτέ παιδάκια να ξεβράζονται στις παραλίες του Αιγαίου εύχομαι σύντομα να τα δούμε να παίζουν αμέριμνα», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ