Κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 20 Αυγούστου, η Κιβωτός της Ορθοδοξίας.  Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία. 
Διαβάστε στην Κιβωτό:


Στο στόχαστρο τα Θρησκευτικά
Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, η Κυβέρνηση προωθεί την απαλλαγή. Με πρόσχημα μια απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ξανατίθεται το ζήτημα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ την ίδια στιγμή η Ενωση Αθέων ζητά την αποβολή από την Παιδεία των Ορθόδοξων συμβόλων. 

Αγία Φιλοθέη, η «Κυρά των Αθηνών». 
Η ζωή και το έργο της Αγίας που σημάδεψε την πορεία της Ορθοδοξίας στην πρωτεύουσα. 

Συνέντευξεις: 

  • Μητροπολίτης Πρεβέζης, Χρυσόστομος: «Η περιουσία να αξιοποιηθεί άμεσα...» και ζητά κατάλληλη προετοιμασία από την Εκκλησία για την επίλυση των προβλημάτων. 
  • Ο ιερέας – σύμβολο της Μυτιλήνης, Παπα-Στρατης. Ο ιερέας της Καλλονής που δείχνει το δρόμο της αγάπης και της προσφοράς στο συνάνθρωπο. 

 

Ρεπορταζ που σοκάρει. Οι Ευρωπαίοι πωλούν και νοικιάζουν τους ναούς τους! 
Εκατοντάδες εκκλησίες στην Ευρώπη αλλάζουν χρήση και μετατρέπονται σε χώρους διασκέδασης. 

 

Επιφάνειος. Αμπελουργός στο Περιβόλι της Παναγίας. Υπηρετεί την παράδοση αιώνων και δείχνει το δρόμο της σωστής παραγωγής. 

Παπουλάκος. Ο επαναστάτης μοναχός της Πελοποννήσου. 
O κρεοπώλης – μοναχός που πολέμησε τους Βαυαρούς και πέθανε εξόριστος. 

Οι άγιοι της «νύχτας των Μποξέρ» στην Κίνα. 

 

Αρθρογραφούν: π.Δ.Θεοφίλου, Μ.Γ. Βαρβούνης, Παν. Δρακόπουλος,  Λ.Ι. Χατζηφώτη, Γ. Βασιλείου, Κων. Παπαγεωργίου, Χρ. Αποστολίδης, Ε. Μαριανού 

 

Μαζί, 3 μεγάλες προσφορές, που κυκλοφορούν με την εφημερίδα:

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ: Mεγαλομάρτυρας Άγιος Φανούριος, ο θαυματουργός
 
Με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φανουρίου, του μεγαλομάρτυρα και θαυματουργός της Εκκλησίας μας στις 27  Αυγούστου, η εφημερίδα Κιβωτός εξασφάλισε για εσάς ένα πολύτιμο βιβλίο με το βίο, τα μαρτύρια, τα θαύματα αλλά και την παράκληση προς τον Άγιο. Σύμφωνα με τις διδαχές της Ορθοδοξίας όσοι επικαλούνται τον Άγιο Φανούριο δέχονται πάντοτε την βοήθειά του. Τη λαμπρή αυτή μορφή της Εκκλησίας μας παρουσιάζει το βιβλίο αυτό με ιστορικά και αναμφισβήτητα στοιχεία. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Παναγιώτη Μ. Σωτήρχο, ο Άγιος Φανούριος είναι εκείνος που φανερώνει όχι μόνο τα χαμένα αντικείμενα, όπως δείχνει και το όνομά του, αλλά προπάντων τον αληθινό δρόμο και την ακλόνητη πίστη. Με την ανάγνωση του πολύτιμου αυτού βιβλίου θα γνωρίσετε και θα αποκτήσετε τον καλύτερο φίλο και βοηθό στις δύσκολες μέρες της σύντομης αυτής ζωής.    
 
Ακόμη, 2 ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ CD  

Οκτώηχος Βυζαντινή Θεία Λειτουργία | HXOΣ Πλάγιος Α

Μια εκπληκτική συλλογή 16 CD που κυκλοφορούν για πρώτη φορά, με τη ζωντανή ηχογράφηση της Οκτωήχου Βυζαντινής Θείας Λειτουργίας. 
Τα 2 πολύτιμα CD που σας προσφέρει κατά αποκλειστικότητα η εφημερίδα Κιβωτός αυτή την Πέμπτη, περιλαμβάνουν τον ήχο πλάγιο του πρώτου. Την συλλεκτική αυτή έκδοση προλογίζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Ψάλλει η χορωδία των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης

ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΤΑ ΒΙΟΤΙΚΑ ΜΑΣ”  | ΤΟΜΟΣ Δ’
του Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Δανιήλ
 
Ένα ανεκτίμητο βιβλίο για τον ενάρετο βίο, τη θεία πρόνοια και την κατά Χριστό στάση του πιστού στα βασικά βιοτικά θέματα όπως η παρθενία, η τεκνογονία, η γονιμότητα και η στειρότητα, η πατρότητα και η μητρότητα, τα παιδιά αλλά και οι σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά. Τα Βιοτικά Μας με θεματολογία πάνω σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο αποτελεί ένα χρήσιμο, πολύτιμο σύγγραμμα που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη!