Αρχική » Η Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος στο όρος Γκραμπάρκα

Η Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος στο όρος Γκραμπάρκα

από kivotos

Παρουσία χιλιάδων προσκυνητών (άνω των 70.000) μετεφέρθη το ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος το απόγευμα της Τρίτης 18 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στο όρος Γκραμπάρκα, που αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα για τους ορθοδόξους Πολωνούς. Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας και ιεράρχες της Πολωνικής Εκκλησίας.

Ακολούθησε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός η αρτοκλασία, λιτανεία πέριξ του καθολικού της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία για όλο το βράδυ τελούνταν διαδοχικά Θεία Λειτουργία προκειμένου να κοινωνήσουν τα πλήθη των προσκυνητών.

Την επομένη Τετάρτη 19 Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως για την Πολωνική Εκκλησία, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και ιεραρχών της Εκκλησίας της Πολωνίας. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και έδωσε χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας κ. Άντρζεϊ Ντούντα, ο οποίος ξεχωριστά αναφέρθηκε στην παρουσία του ιερού λειψάνου στην Πολωνία, το οποίο και προσκύνησε αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα με ομιλίες του Μακ. κ. Σάββα, του Προέδρου της Πολωνίας και του  Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου. Κοινό σημείο όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία των Χριστιανών, ενότητα την οποία στηρίζει και δυναμώνει η παρουσία του ιερού λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πολωνία.

Το απόγευμα της Τετάρτης το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στην κοντινή πόλη Πιέρσκ Πολάσκι για προσκύνημα.Πηγή: Μητρόπολη Κερκύρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ