Αρχική » Πατρών Χρυσόστομος: Ανεδαφικές και παράδοξες οι θέσεις του κ. Φίλη για την Παιδεία

Πατρών Χρυσόστομος: Ανεδαφικές και παράδοξες οι θέσεις του κ. Φίλη για την Παιδεία

από kivotos

Σέ κλίμα συγκινητικό πραγματοποιήθηκε η σεμνή τελετή της λήξης των μαθημάτων στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, στις 16 Ιουνίου παρόντων, τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστομου, τού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, τής Προϊσταμενης του Τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δυτικής Ελλάδος κ. Σοφίας Χριστοπούλου, των υπευθύνων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, τού Διευθυντού τού Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννου Κόττορου, των καθηγητών, των μαθητών και τού λοιπού προσωπικού τού Εκκλησιαστικού Λυκείου.

 Ο Διευθυντής τού Εκκλησιαστικού Λυκείου με θερμούς λόγους μίλησε για τις δραστηριότητες τού Εκκλησιαστικού Λυκείου, για την πρόοδο των μαθητών και για την εργασία τωνκΚαθηγητών και όλου τού προσωπικού.

Η χορωδία των μαθητων τραγούδησε ύμνους και παραδοσιακά άσματα, ενώ ακούστηκαν ποιήματα και σκέψεις σχετικά με τή ζωή στο Εκκλησιαστικό Λύκειο. Επίσης παρουσιάστηκαν βίντεο από τις σχολικές και κοινωνικές δραστηριότητες των παιδιών.

Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στην προσφορά τού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, στην εργασία τού Διευθυντού και όλου τού προσωπικού, αλλά και στο ήθος και στην εργασία των μαθητών.

Ευχαρίστησε όλους για την όλη εικόνα και την εργασία πού γίνεται και το παρουσίασε ως πρότυπο σχολικής Μονάδος στην σύγχρονη κοινωνία. Μάλιστα τόνισε, ότι στο σχολείο αυτό διασώζεται «η ουσιαστική και πραγματική εικόνα των Σχολείων όπως τα ζήσαμε στις χρυσές εποχές όταν παρείχετο μέσα από τό εκπαιδευτικό σύστημα όχι μόνον η κατά κόσμον γνώση, αλλά και  η κατά Θεόν σοφία, αφού η πρώτη χωρίς την  δεύτερη, πολλάκις καταντά επικίνδυνη για τον άνθρωπο».

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη και στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα τό οποίο πάσχει γιατί συνεχώς μεταλλάσσεται, με αλυσιτελή και καταστροφικά αποτελέσματα. Τέλος ανεφέρθη στις δηλώσεις τού σημερινού Υπουργού Παιδείας, περί προσευχής, παρελάσεων κ.λπ., χαρακτηρίζοντας αυτές τις θέσεις ανεδαφικές και παράδοξες.

Εύχομαι, είπε ο Σεβασμιώτατος, το σχολείο νά επανέλθη στην κατάσταση εκείνη πού θα εκπαιδεύει ανθρώπους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε νά εξέρχωνται ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να μη συνεχιστεί η παραγωγή γενεών αγραμμάτων.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ