Αρχική » Ενθρονίστηκε η ηγουμένη της Μονής Παναγίας Μαλεβή

Ενθρονίστηκε η ηγουμένη της Μονής Παναγίας Μαλεβή

από kivotos

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, την πιστή τήρηση των γραπτών και άγραφων κανόνων μιας τελετής που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια του βίου του, αλλά και την έντονη συγκίνηση, κυρίως της τιμώμενης μοναχής, πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Παναγίας της Μαλεβής η ενθρόνιση της νέας ηγουμένης του μοναστηριού Παρθενίας της Β΄. Χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, συνοδεία πλήθους ιερομονάχων, μοναχουσών, κληρικών καθώς και χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν τον εσωτερικό αλλά και τους εξωτερικούς χώρους της ξακουστής μονής, η νέα ηγουμένη παρέλαβε την σκυτάλη και την ευθύνη να οδηγήσει έναν από της σημαντικότερους προσκυνηματικούς τόπους της Παναγίας στην Ελλάδα και τον κόσμο, στη νέα εποχή.

Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή η νέα ηγουμένη αναφέρθηκε στην προκάτοχο της και πνευματική της μητέρα, μακαριστή Παρθενία Α’, υποσχόμενη πως θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση την σκληρή εργασία για την ανάδειξη και προστασία του μοναστηριού καθώς και την ολοκληρωτική αφιέρωση στη υπηρεσία της Παναγίας της Μαλεβής. Την προσωπικότητα της εκλιπούσας μοναχής, στην οποία απέδωσε και την σημερινή φήμη και μεγαλοπρέπεια της μονής, εξήρε και ο μητροπολίτης Αλέξανδρος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χωρίς πτυχία και διδακτορικά, η μακαριστή Παρθενία Α΄, μαζί με την χάρη της Παναγίας, πέτυχε αυτό το θεάρεστο έργο που σήμερα όλοι αναγνωρίζουμε, θαυμάζουμε και υποκλινόμαστε» ενώ παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα του πως όλο αυτό θα συνεχιστεί μέσα από την καθοδήγηση πλέον της Παρθενίας Β΄ που κινείται στα χνάρια και στο πνεύμα της απελθούσας ηγουμένης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολεως Μαντίνειας “…η νέα Ἡγουμένη τῆς ἱστορικῆς Ἱερᾶς Μονῆς Παναγίας Μαλεβῆς Μοναχή Παρθενία, κατά κόσμον Παναγιώτα Δελῆ, γεννήθηκε τό 1969 στό Θεόκτιστο τῆς Γορτυνίας.

Ὑπηρέτησε ὡς δόκιμη Μοναχή στή Μονή Μαλεβῆς ἀπό τοῦ ἔτους 1987. Ὑπέστη τήν μοναχική κουρά τήν 16 Αὐγούστου 1992, λαμβάνοντας καί τό μεγάλο σχῆμα ἀπό τόν μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας καί Κυνουρίας Θεόκλητο Β΄.

Ἐξελέγη Ἡγουμένη μέ κανονικές ψήφους τῆς ἀδελφότητας τῆς Μονῆς τήν Δευτέρα τοῦ Πάσχα 13 Ἀπριλίου 2015″.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ