Αρχική » Στον Άγιο Μηνά Ηρακλείου η Πατριαρχική Δοξολογία

Στον Άγιο Μηνά Ηρακλείου η Πατριαρχική Δοξολογία

από kivotos

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατέφτασαν ο ένας μετά τον άλλο το πρωί της Κυριακής οι Προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών που από χτες βρίσκονται στο Ηράκλειο, για τη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

Από νωρίς στον Μητροπολιτικό ναό συγκεντρώθηκαν βουλευτές, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και αρχών. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρά την έντονη φημολογία ο Πατριάρχης Ρωσίας δεν έδωσε τελικά το παρών. Μέχρι χτες πάντως η άφιξη του ήταν θέμα συζήτησης με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παρουσία του την τελευταία στιγμή στην Κρήτη, με τις φήμες να έχουν καλλιεργηθεί από το περιβάλλον του.

Στην Κρήτη έφτασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπου στη συνέχεια θα θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει γεύμα στους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου. 

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα του κόσμου, και μάλιστα ο ίδιος πήγε προς το μέρος των πιστών, οι οποίοι του φίλησαν τα χέρια. Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι πιστοί και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, ο οποίος άλλωστε έχει γεννηθεί στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου.


Πηγή: www.cretalive.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ