Τριήμερη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και στη Σαμοθράκη πραγματοποιεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την Πέμπτη 7 έως το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016.

Τον Μακαριώτατο που αφίχθη το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιουλίου στο Αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης, υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, οι Σεβ. Μητροπολίτες Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Λαμπάκης, ο Στρατηγός Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Μπουζέλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, ο Λιμενάρχης, ενώ τιμητικό άγημα και η μπάντα της Μεραρχίας απέδωσαν τιμές.

Ο Μακαριώτατος αμέσως μετά μετέβη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης, όπου τον υποδέχθηκε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής με την Ηγουμένη Μακρίνα και τους ιερείς καθώς και τα κορίτσια από την Κατασκήνωση "Ουρανούπολη" που βρίσκεται δίπλα στην Ιερά Μονή. 

Ο Μακαριώτατος προσκύνησε στο Καθολικό, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Έβρου, τον τάφο του μακαριστού γέροντος π. Πολυκάρπου και δέχθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου οι μοναχές έδειξαν στον Μακαριώτατο μερικά από τα εργόχειρα που κάνουν στην Μονή, κέντημα, αγιογραφία, ψηφιδωτό κ.α.