Του π. Ιωάννη Σουρλίγγα

 

Με λαπρότητα ερτάστηκε και φέτος η Εορτή της Παναγίας μας,  την 22α και 23η Αυγούστου 2016, στην Σεβασμία και Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαλεβής στον Άγιο Πέτρο της Κυνουρίας.
Το εσπέρας την ακολουθία του Εσπερινού τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Τσαγγούρης, συνεπικουρούμενος εκ Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας του ΄Αστρους Κυνουρίας και της γύρω περιοχής.

Ανήμερα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος,  προεξήρχε της Ακολουθίας του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκύρηξε περί του προσώπου της Κυρίας Θεοτόκου και της Χάριτος Της από το παγκόσμιον Αυτής Προσκύνημα στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής.                                             

Ακολούθως Λιτανεύθηκε η Θαυματουργός και Μυροβλύζουσα Ιερά Εικών  της και εγένετο η Απόλυσις.     

Άριστα απέδωσε τους ύμνους της  μεγάλης αυτής εορτής, ο Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση  του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Βασιλείου Γεωργαρά.   

 Πολυάριθμος ήταν η παρουσία Ιερέων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, ενώ πολυπληθείς ήταν και η προσέλευση ευλαβών προσκυνητών, αρχόντων  και προσκυνητών που έφτασαν με κάθε τρόπο στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Μαλεβής, από όλα τα μήκη και πλάτη της γής.

Το απόγευμα τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, Ιερά παράκληση την οποία έψαλαν αδελφές από την ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λουκούς καί τα Εγκώμια της Παναγίας μας.