Την Ακολουθία του Αγιασμού για την νέα δικαστική χρονιά τέλεσε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσία των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Αναφερόμενος στην έννοια του χρόνου σημείωσε πως δεν έχει διαστάσεις συμπληρώνοντας ότι «είναι η αιωνιότητα της ζωής του Παναγίου Θεού». Απευθυνόμενος προς τους δικαστικούς λειτουργούς υπογράμμισε: «Διακονείτε ένα εκπληκτικά υπέροχο έργο που σας μεταβάλλει, μέσα βέβαια στα ανθρώπινα μέτρα και τις ανθρώπινες δυνατότητες, σε κατά χάριν Θεούς, διότι ανακρίνετε τας συνειδήσεις των αδελφών σας, επιβάλλεται το δέον, το πρέπον, το οφειλόμενον εκ προσώπου της πολιτείας, του λαού, του Θεού, το Έθνους μας και ταυτόχρονα υπηρετείται ένα θεσμό που είναι ότι δυναμικότερο και σπουδαιότερο υπάρχει στον ανθρώπινο πολιτισμό».

«Διακονείται έναν υπέροχο θεσμό αληθείας και μιμείστε τον Πανάγιον Θεόν, ο οποίος είναι Θεός Δικαιοσύνης, αληθείας, πιστότητος και Αγάπης», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, εκφράζοντας παράλληλα ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελούν.

«Η ευχή όλων μας είναι να επικρατήσει η Δικαιοσύνη του Θεού μέσα στην κοινωνία της φθοράς» κατέληξε, κάνοντας λόγο για την ελευθερία και το αυτεξούσιο που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο.

Αμέσως μετά τόσο οι Πρόεδροι Εφετών και Πρωτοδικών όσο και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, ευχαρίστησαν θερμά τον Μητροπολίτη τόσο για την παρουσία του όσο και για τις ευχές του. «Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας, τις Ευλογίες, τις ευχές σας και τον Θεόπνευστο λόγο σας», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.