Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Καρδίτσας, το μόνο που απέμεινε σε όλη την Ελλάδα μετά το κλείσιμο των Ι.Σ.Δ.Ε. Καλαμάτας και Κατερίνης, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου.

Τα μαθήματα του Σχολείου ξεκίνησαν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ωστόσο εξαιτίας της συμμετοχής του Σεβασμιωτάτου στις εργασίες του Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αγιασμός έγινε την Τρίτη 11 του μηνός Οκτωβρίου.

Στην Ακολουθία παρευρέθησαν, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος, διευθυντής της εστίας του Σχολείου, ο διευθυντής του Ι.Σ.Δ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Ιωάννης Παπαχρόνης, ο καθηγητής κ. Ηλίας Καπέλλας, ο δεξιός ψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης κ. Κυριαζής Δασκαλούδης, καθώς και σπουδαστές κληρικοί και λαϊκοί, οι οποίοι ανέρχονται στα εξήντα  περίπου άτομα μετά τη συγχώνευση των Ιερατικών Σχολείων.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σε όλους τις ευχαριστίες του για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλή και καρποφόρα χρονιά. Μεταξύ άλλων ανέφερε στους σπουδαστές και το εξής: «Εκμεταλλευτείτε τη γνώση που σας προσφέρετε εδώ, μην αφήνετε ο χρόνος να περνάει άσκοπα. Μετέχετε στις ακολουθίες του Ναού του Αγίου Μηνά καθημερινά, να αγωνίζεσθε, να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερη πνευματική ζωή. Για ό,τι χρειαστείτε η τοπική μας Εκκλησία θα είναι δίπλα σας».