Αρχική » Φθιώτιδος Νικόλαος: “Δεν νοείται η Ελλάδα χωρίς τον Σταυρό του Χριστού”

Φθιώτιδος Νικόλαος: “Δεν νοείται η Ελλάδα χωρίς τον Σταυρό του Χριστού”

από kivotos

Σε όλη την Ελλάδα γιορτάζεται σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στη Λαμία, στην πανηγυρική θεία Λειτουργία  στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ιερούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ενώ παρέστησαν πλήθος πιστών, οι οποίοι από το πρωί κατέκλυσαν τον Ναό για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν τον ευλογημένο βασιλικό.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην επισημότητα και την σπουδαιότητα της σημερινής μεγάλης Εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. “Ο Σταυρός του Κυρίου για μας τους Χριστιανούς είναι σύμβολο Νίκης και Θυσίας. Πάντοτε πίσω από τον Σταυρό υπάρχει η Ανάσταση. Χρησιμοποίησε επίσης το χωρίο του Αποστόλου Παύλου : «Χριστώ συνεσταύρωμαι ζώ δέ ουκέτι εγώ, ζή δέ ἐν εμοί Χριστός.» (Γαλ. β΄ 19-20). Σαν σωστοί Χριστιανοί σταυρωνόμαστε μαζί με το Χριστό στην καθημερινή μας ζωή διότι απέναντι μας ορθώνεται η νοοτροπία της αμαρτίας του κόσμου τούτου”. Ως παράδειγμα έφερε τους χριστιανούς αδελφούς μας στην Συρία όπου διώκονται από τους Τζιχαντιστές και σφαγιάζονται δίνοντας την ομολογία της Πίστεως του Χριστού.

Επίσης  μίλησε για τον στενό δεσμό του Σταυρού με την Ορθόδοξη Ελλάδα, αναφέροντας ότι «δεν νοείται η Ελλάδα χωρίς τον Σταυρό του Χριστού, αποτελεί το καύχημα της Πατρίδος μας.»

Τέλος ευχήθηκε η θαυματουργική δύναμη του Σταυρού και της Αναστάσεως να φωτίζει τις ζωές όλων μας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ