Αρχική » Γιορτάζοντας την Αγία Σοφία μαζί με τα παιδιά

Γιορτάζοντας την Αγία Σοφία μαζί με τα παιδιά

από kivotos

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τον αγιασμό στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής στο Κορδελιό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, χοροστάτησε στον Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον πανυγηρίζοντα ιερό ναό Αγίας Σοφίας στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, υπογράμμισε ότι οι Μάρτυρες Αγία Σοφία, Πίστη και Ελπίδα τις οποίες τιμά η Εκκλησία μας, αποτελούν τη συνέχεια της οδύνης του Σταυρού, σύμφωνα με το λόγο του Κυρίου : «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…».

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την πρόεδρο, κυρία Δανιηλίδου, και το δοικητικό συμβούλιο για τους κόπους και τη φροντίδα τους υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας του Παιδικού Χωριού.

 Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» χτίσθηκε στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης σε μια τοποθεσία 35 περίπου στρεμμάτων και φιλοξενεί παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Εκεί έχουν μέχρι σήμερα  κατασκευασθεί 8 διώροφες κατοικίες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που στεγάζει  τις διοικητικές υπηρεσίες, νηπιαγωγείο, εκκλησία, αμφιθέατρο, γήπεδα αθλοπαιδιών, κ.α.

Η ευθύνη για την ανατροφή των παιδιών ανήκει στη «μητέρα», η επιλογή της οποίας πραγματοποιείται από επιτροπή εξειδικευμένων επιστημόνων. Αυτή έρχεται να δώσει σαν μια πραγματική μητέρα την κατανόηση και μια ζεστή αγκαλιά στα πονεμένα αυτά πλάσματα. Το βασικό προσόν που πρέπει να διαθέτει είναι η αγάπη για το παιδί και πνεύμα αυτοθυσίας και προσφοράς.

Οι μητέρες πριν αναλάβουν το έργο τους παρακολουθούν ειδικά μαθήματα για τον τρόπο λειτουργίας του Σωματείου. Κατά δε τη διάρκεια της προσφορά των αυτής, οι «μητέρες» έχουν τη συμπαράσταση επιστημονικής ομάδος διαφόρων ειδικοτήτων. Τα παιδιά φοιτούν στο Δημόσιο Σχολείο της περιοχής τους και αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις με τους συγγενείς, τους συμμαθητές και τους φίλους τους, αλλά και με παιδιά και τις οικογένειες τους εντός και εκτός του Παιδικού Χωριού.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ