Το ποσόν των $19.000 κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν συμπάροικοι της Νότιας Αυστραλίας που παραβρέθηκαν σε φιλανθρωπική εκδήλωση, την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου στην ενοριακή αίθουσα Προφήτη Ηλία Νόργουντ, υπέρ της Ιεραποστολής στις νήσους Fiji, Tonga και Samoa.

«Είναι συγκινητικό το γεγονός, ότι παρά τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει η κάθε Κοινότητα-Ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο Θεός μας δίνει την δυνατότητα να απλώνουμε χείρα βοηθείας και εκτός των γεωγραφικών μας ορίων» δήλωσε στο "Νέο Κόσμο" ο ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας, πατέρας Σταύρος Ψαρομμάτης. 

Πιο συγκεκριμένα, η Φιλόπτωχος της Ενορίας του Προφήτη Ηλία σε συνεργασία με την επιτροπή της Ιεραποστολής των νήσων Fiji, Tonga και Samoa, αποφάσισαν να δώσουν χέρι βοηθείας στους χριστιανούς συνανθρώπους μας με γεύμα που παρατέθηκε και το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νότια Αυστραλία, κ. Ανδρέας Κωνσταντίνος Γούρας, ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, ο διάκονος Δανιήλ και ο πατέρας Ιωάννης Πόκκιας. 

«Αυτό που μας συγκίνησε ιδιαίτερα, ήταν ο αθόρυβος τρόπος προσφοράς, όχι μόνο των παρόντων στην εκδήλωση, αλλά και όλων εκείνων που ανώνυμα πρόσφεραν με την καρδιά τους πριν την ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης.

«Το συγκεντρωθέν ποσόν υπέρ της ιεραποστολής αντανακλά την απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης και, παράλληλα, εκφράζει τα φιλάνθρωπα αισθήματα των πιστών χριστιανών που προσέφεραν με την καρδιά τους και ευχόμαστε ο Κύριος να τους ανταποδίδει πολλαπλάσια» κατέληξε ο πατέρας Σταύρος.