Αρχική » Ξεκινούν τα κατηχητικά στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Ξεκινούν τα κατηχητικά στη Μητρόπολη Δημητριάδος

από kivotos

Σε μια περίοδο που τα παιδιά αναζητούν ελπίδα και στήριγμα, και ταυτόχρονα πολλοί προσπαθούν να αλλοιώσουν κυρίως τα αισθήματα και τα «πιστεύω» των νέων, τα κατηχητικά σχολεία έρχονται να πουν σε όλους το διαχρονικό, αισιόδοξο και σωτήριο μήνυμα, ότι “η Ελπίδα ήρθε και είναι ο Χριστός”.

Έτσι, λοιπόν, από αυτό το Σαββατοκύριακο 26 και 27/9, ξεκινούν και στη Μητρόπολη Δημητριάδος, οι κατηχητικές συναντήσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ φοιτητικές συνάξεις θα γίνονται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Επίσης, για φοιτητές και νέους θα λειτουργήσουν οι καθημερινές δραστηριότητες του Συνδέσμου Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο νεανικό στέκι «Πέρασμα». Τις ενοριακές κατηχητικές συνάξεις στελεχώνουν έμπειρα στελέχη, αγόρια και κορίτσια, η επιμόρφωση των οποίων θα είναι διαρκής, καθώς συμμετέχουν σε επιμορφωτικό σεμινάριο Στελεχών Νεότητας, το οποιο λειτουργεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην τοπική μας Εκκλησία.

Για την καλύτερη εκμάθηση των βασικών αρχών της Ορθοδόξου πίστεως η Μητρόπολη Δημητριάδος εξέδωσε και φέτος μια νέων σειρά κατηχητικών βοηθημάτων για όλες τις κατηχητικές βαθμίδες.

Συγκεκριμένα, για τα παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, κυκλοφόρησε το κατηχητικό βοήθημα «Μικροί ήρωες, μεγάλα μυστικά. Γνωριμία με τις παραβολές του Χριστού», ενώ για τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού το «Τα Μυστικά Δώρα. Γνωριμία με τα μυστήρια της Εκκλησίας μας». Τα δύο αυτά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται από τα ίδια τα παιδιά, συνοδεύονται και από τα «Βοηθήματα για τον Κατηχητή», τα οποία βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία της διδασκαλίας. Επίσης, για τους κατηχητές Γυμνασίου – Λυκείου, κυκλοφόρησε το βοήθημα για τον κατηχητή με τίτλο: «Θεία Λειτουργία. Έργο Θεού και ανθρώπων…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ