Αρχική » Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας κυκλοφορεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου με 3 μεγάλες προσφορές

Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας κυκλοφορεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου με 3 μεγάλες προσφορές

από kivotos

Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης, κυκλοφορεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου και θα τη βρίσκετε στα περίπτερα όλης της χώρας με 3 μεγάλες προσφορές!

 

Α. ΝΕΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ

Για τη ζωή, την ιστορία, τα κειμήλια, τους σύγχρονους ασκητές & τον προφητικό λόγο των γερόντων του Αγίου Όρους!

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

• Γέροντας Ευθύμιος: Ο διάδοχος του Αγίου Παϊσίου
• Οι Αγιορείτες και η Επανάσταση του 1821
• Μονή Εσφιγμένου: Στον εισαγγελέα η τύχη δύο μοναχών

 

Β. ΜΟΝΑΧΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΤΟΜΟΣ Α’: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στην Αθωνική Πολιτεία, σε αυτό το κέντρο του ορθόδοξου χριστιανικού μοναχισμού, η είσοδος στις γυναίκες ήταν εξαρχής και παραμένει μέχρι σήμερα απαγορευμένη. Όλες οι πληροφορίες που έχουμε λοιπόν για τη γαστρονομική της παράδοση έρχονται από άνδρες ταξιδιώτες, επισκέπτες των μονών ή από τους ίδιους τους μοναχούς μάγειρες. Εκείνο που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι στο Άγιον Όρος δοξάζεται καθημερινά η κουζίνα της απλότητας, των εποχικών υλικών, της ευφάνταστης μαγειρικής τους, της αγάπης που πρέπει να μπαίνει σε όλες τις μαγειρικές, ως υλικό πιο απαραίτητο από το αλάτι. Εκεί, λοιπόν, που το ταπεινό γίνεται μεγαλειώδες, η πρώτη ύλη παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με ελαιόλαδο ή ταχίνι τις ημέρες της αλάδωτης νηστείας, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα θαλασσινά και τα ψάρια μεταμορφώνονται σε πιάτα γευστικά, θρεπτικά, πρωτότυπα, με βαθιά νοστιμιά. Και, φυσικά, από το σιτηρέσιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα γλυκίσματα που αποτελούν σημαντικό μέρος μια ισορροπημένης διατροφής, φτιαγμένα και αυτά με υλικά εύκολα και καθημερινά.

 

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ: ΝΗΣΤΕΙΑ

Για την ουσία και τον σκοπό της αληθινής νηστείας στη ζωή του πιστού!

Με την ευκαιρία της εισόδου στην Μεγάλη Σαρακοστή αποκτήστε τώρα το επίκαιρο βιβλίο Νηστεία.

Η επιλογή του θέματος, έρχεται ως φυσική συνέπεια, για δύο λόγους. Πρώτον, διότι στην παράδοση της Εκκλησίας μας η Προσευχή πάντοτε συνδέεται με τη Νηστεία, και ουδέποτε χωρίζονται στην πνευματική ζωή του πιστού. Δεύτερον, διότι είναι επίκαιρη χρονικά, αφού μόλις εισήλθαμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, από τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι και η νηστεία.

Η σύνδεση της Προσευχής με τη Νηστεία έγινε από τον ίδιο τον Κύριό μας, ο οποίος ξεκάθαρα τόνισε προς τους μαθητές Του ότι «τοῦτο δὲ τὸ γένος οὐκ ἐκπορεύεται εἰ μὴ ἐν προσευχῇ καὶ νηστείᾳ». Σε όλη την Πατερική Γραμματεία και στην Παράδοση της Εκκλησίας μας, η σύνδεση αυτή είναι δεδομένη και παγιωμένη. Την ίδια σύνδεση, της Νηστείας με την Προσευχή, συναντάμε στην υμνολογία και στα λατρευτικά κείμενα, με χαρακτηριστικότερο και πλέον γνωστό, εκείνο που τονίζουμε στα απολυτίκια των οσίων «νηστείᾳ, ἀγρυπνίᾳ, προσευχῇ, οὐράνια χαρίσματα λαβών».

Με την επιλογή των κειμένων που θα βρείτε μέσα στον νέο της ανθολογίας καλύπτουμε και παρουσιάζουμε την διδασκαλία της Εκκλησίας μας για τη Νηστεία και απαντάμε σ’ ένα πλήθος ερωτημάτων, που δημιουργούνται γύρω από αυτήν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ