Το νέο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφορεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου Ιανουαρίου και θα την βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας με 4 μεγάλες προσφορές!

 

Α. ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

Οδοιπορικό στον τόπο καταγωγής του, ο βίος, οι διδαχές & τα θαύματά του

Ο Πορφύριος δεχόταν τους πάντες όσο αμαρτωλοί και αν ήταν. Να πώς περιγράφει ο ίδιος το πώς εξομολογούσε: «Την ώρα που μπαίνει κάποιος να εξομολογηθεί, τον κοιτάζω στα μάτια. Όταν φεύγει τον συνοδεύω με προσευχή, του στέλνω την αγάπη μου ως έξω, ώσπου να έλθει ο άλλος. Είναι καλύτερα να στέλνεις σιωπηλά την αγάπη σου, παρά να λες λόγια».

Ίσως η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής του να ήταν τότε που υπηρετούσε στην Πολυκλινική Αθηνών. Έλεγε για εκείνη την περίοδο: «Όταν υπηρετούσα στην Πολυκλινική, έβλεπα συχνά να συμβαίνει το εξής. Άρχιζε ο γιατρός να εξετάζει τον ασθενή κι εκείνος διαμαρτυρόταν και του έλεγε ότι δεν ήταν σ΄ εκείνο το σημείο που πονούσε, αλλά αλλού. Και του έλεγε ο γιατρός: «Μπορεί εσύ να πονάς εκεί, αλλά αλλού είναι το πρόβλημα». Έτσι συμβαίνει, έλεγε ο Πορφύριος, και στην πνευματική ζωή. Εμείς νομίζουμε ότι είναι έτσι τα πράγματα , ενώ αλλού βρίσκονται οι αιτίες γι’ αυτά που συμβαίνουν μέσα στη ζωή μας. Μα γίνεται, παιδί μου κατά καιρούς στη ζωή μας και μια γενική εξομολόγηση, διότι διάφορα ψυχολογικά τραύματα ή διάφορα σοβαρά συμβάντα μας δημιουργούν σωματικές ασθένειες. Στην εξομολόγηση να μη λέμε μόνο τα αμαρτήματά μας αλλά και τους διάφορους λογισμούς π.χ φόβου, λύπης, χαράς, στενοχώριας που περνάμε από τα διάφορα γεγονότα ή συμβάντα, όπως σεισμούς, θανάτους, γάμους, ολιγοπιστίες κλπ.

 

B. ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ

Άγιον Όρος: Το άγνωστο Πάσχα της Oρθοδοξίας

Διαβάστε ακόμα:

* Συνέντευξη του Μητρ. Μιλήτου: Στον Άθω η συνέχεια του Βυζαντίου

* Αφιέρωμα: Οι ιστορικές Μονές και τα ιερά κειμήλια

* Συνέντευξη: Σάκης Κεχαγιόγλου «Το Άγιον Όρος που γνώρισα»

 

Γ. ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ CD: ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Με τη συμμετοχή των Μακαριστών Αρχιεπισκόπων Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου και Σεραφείμ

Ένα εκπληκτικό CD που δεν πρέπει να λείπει από κανένα χριστιανικό σπίτι!

01. ΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

02. ΑΛΛΗΛΛΟΥΙΑ – ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ

03. ΠΟΡΝΗ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΣΟΙ

04. ΕΞΕΔΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ

05. ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ

06. ΤΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ

07. 12ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

08. ΕΠΙΤΑΦΕΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ

09. ΕΓΚΩΜΙΑ (1.ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ – 2. ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ)

10. ΥΜΝΟΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

11. Ο ΙΔΟΥ ΣΚΟΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΙ

 

 

Δ. ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟ: Ο ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ - ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ - Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ

ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Η εβδομάδα πριν το Πάσχα ονομάστηκε Μεγάλη από τους πρώτους κιόλας χριστιανικούς αιώνες κι αυτό γιατί, όπως μας εξηγεί ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, μεγάλα και κοσμοσωτήρια γεγονότα συνέβησαν στη διάρκειά της. Κέντρο αυτών των γεγονότων είναι βεβαίως τα άγια και άχραντα Πάθη, η θεόσωμη Ταφή και η ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου.

Η υμνολογία και τα αγιογραφικά αναγνώσματα της Μ. Εβδομάδας είναι ιδιαιτέρως κατανυκτικά και μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να ζήσουμε κυριολεκτικά τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου. Λέει χαρακτηριστικά ένας ύμνος: «Συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν… ίνα και συζήσωμεν αυτώ…».

Η καλύτερη γλώσσα της Εκκλησίας είναι η ιερή Ακολουθία. Αυτή είναι η γλώσσα, με την οποία η Εκκλησία μιλάει στον ορθόδοξο λαό. Η ιερή Ακολουθία είναι μια σύνθεση από αγιογραφικά αναγνώσματα, από ψαλτικά τροπάρια κι από ιερατικές ευχές και δεήσεις.