Αρχική » Λογοκρισία του Κολοκοτρώνη και αφελληνισμό διαπιστώνει ο Ζουράρις στα σχολικά βιβλία

Λογοκρισία του Κολοκοτρώνη και αφελληνισμό διαπιστώνει ο Ζουράρις στα σχολικά βιβλία

από kivotos

«Νέα Μικρασιατική καταστροφή» χαρακτήρισε πολλά σχολικά βιβλία ο Κώστας Ζουράρις σε ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Τέσσερα εγκεφαλικά θα πάθετε όταν μάθετε πως διδάσκονται τα παιδιά 13 χρονών την προστακτική» είπε με το γλαφυρό του λόγο ο βουλευτής, για να …αποκαλύψει πως η προστατική πλέον διδάσκεται με οδηγίες χρήσης μιας καφετιέρας.

Σοβαρές ευθύνες έριξε ο κ. Ζουράρις στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το οποίο ασκεί το «βλακόμετρο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συνέχισε τα παραδείγματα λέγοντας πως παλαιότερα βιβλία Δημοτικού και Γυμνασίου περιείχαν 44 δημοτικά τραγούδια τα οποία όμως τώρα έχουν αντικατασταθεί από 27 συνταγές μαγειρικής…

Ένα ακόμη παράδειγμα ήταν ακόμη πιο χαρακτηριστικό για το πώς πλέον διαμορφώνεται (και αν διαμορφώνεται) η ελληνική παιδεία. Όπως είπε ο κ. Ζουράρις στη Β’ Γυμνασίου τα παιδιά διδάσκονται το λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα ο οποίος όμως έχει λογοκριθεί! Εκεί δηλαδή που αναφέρει ο Κολοκοτρώνης ότι «ήρθαν οι Μουσουλμάνοι και θέλησαν να αλλάξουν την πίστη του λαού. Και κόβανε τις γλώσσες του λαού και μια γλώσσα κόβανε και άλλος ερχότανε και έκανε το σταυρό του». Όπως σχολίασε ο κ. Ζουράρις «δεν μας άρεσε αυτό γιατί δεν είναι μετανεωτερικόν… αυτό το μπουρδολόγημα της μετανεωτερικότητας».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του διάβασε ένα απόσπασμα από σχολικό βιβλίο όπου υπάρχει η ειρωνική φράση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι και δώστου…». Για να ξεσπάσει ο κ. Ζουράρις λέγοντας πως «Το βλακόμετρο και το κατιναριό που έγραψε αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να ξέρει ότι χάριν στους Ελεύθερους Πολιορκημένους γράφει αυτά που γράφει. Και τα εγκρίνει μετά και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ