Η Chipita στέκεται αρωγός της ανθρωπιστικής δράσης που υλοποιεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» μέσα από σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Με το σύμφωνο αυτό, η Chipita ενισχύει τις προσπάθειες της «Αποστολής» να ανταποκριθεί στις σκληρές απαιτήσεις της προσπάθειας για την καλυτέρευση της καθημερινότητας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Chipita αναγνωρίζοντας τις καίριες ανάγκες της περιοχής των Ιωαννίνων που έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στη χώρα, αναλαμβάνει να παρέχει τους απαραίτητους πόρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού και την εξασφάλιση των λειτουργικών εξόδων ενός έτους για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ιωαννίνων ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα προγράμματα απασχόλησης παιδιών άνεργων της πόλης.

Παράλληλα, η Chipita προσφέρει 500.000 προϊόντα παραγωγής της στα προγράμματα της «Αποστολής» συνεισφέροντας στις προσπάθειες ανακούφισης των προβλημάτων του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης. 

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας, ο κ. Θεοδωρόπουλος μετέφερε την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση όλων των εργαζομένων της εταιρείας για τη δράση της «Αποστολής» αλλά και για το προσωπικό έργο του Μακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και δήλωσε: «είναι καθήκον και ευθύνη μας να συνδράμουμε το σύνθετο και απαιτητικό έργο της «Αποστολής» που παρέχει ανακούφιση και προοπτική σε μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας που βιώνει πρωτόγνωρες δυσκολίες σε αυτή τη σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα»

 Ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο για την προσφορά του και την ευαισθησία του, λέγοντας ότι η πρωτοβουλία του είναι εξαιρετικής σημασίας για την στήριξη οικογενειών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν. « Η απόφαση  σας, είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, μας δίνει θάρρος, δείχνει το απόθεμα ψυχής και αλληλεγγύης  των Ελλήνων και αποτελεί παράδειγμα σε για όλους εκείνους που σκέφτονται ότι δεν υπάρχει ελπίδα στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην προσφορά της Chipita, o Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μίλησε για την ανιδιοτέλεια, τον σεβασμό στο συνάνθρωπο , την αίσθηση κοινωνικής ευθύνης που επιδεικνύουν στελέχη και εργαζόμενοι στην εταιρεία και αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας των παιδιών και των νέων που αποτελούν τα μεγάλα θύματα της κρίσης που σοβεί στη χώρα μας.