Αρχική » Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα

Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα

από kivotos

Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης  έρχεται στην Αθήνα  σήμερα  Κυριακή 14 Μαίου με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων του έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί  μαζί με τμήμα του Τιμίου Ξύλου και  θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο δήμο της Αττικής μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι οτι η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Ελένης αναδεικνύει τη σημασία της Οικουμενικότητας  και  της πνευματικής ταυτότητας της Ευρώπης, καθώς η Ευρώπη χωρίς τη χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει.

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αναμένεται να παρακολουθήσουν την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου,   η υποδοχή του οποίου θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους, όπως  έγινε το 2015  και  με το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα   από τον ναό της Αγίας Ελένης  στη Βενετία ενώ  μαζί του θα μεταφερθεί και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού.

Η    επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 6.30 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και θα αντιφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενώ στη συνέχεια  θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τη δοξολογία θα προσφωνήσει ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος ενώ θα προηγηθεί η υποδοχή στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο. Από την πλευρά της κυβέρνησης θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.  Αμανατίδης και από την ΝΔ ο  αντιπρόεδρος του κόμματος  Κωστής  Χατζηδάκης, εκπρόσωποι από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ καθώς ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και εκπρόσωποι από όλη την  στρατιωτική ηγεσία, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και εκπρόσωπος του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχου Βενετίας και του Παπικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και πρέσβεις πολλών χωρών.

Στο ναό η δοξολογία θα μεταδίδεται ταυτόχρονα στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά.

Οπως τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης: “Το γεγονός αυτό καθ’ ευατό αναδεικνύει την πνευματική και πολιτισμική ταυτότητα της Ευρώπης. Η Ευρώπη  μπορεί πραγματικά να υπηρετεί τους λαούς της και να διακονεί τον άνθρωπο μόνο εάν τα θεμέλια της εξακολουθούν να είναι η αρχαία Ελληνική Γραμματεία, το Ρωμαικό Δίκαιο και ο Χριστιανισμός. Μακριά από τις χριστιανικές ρίζες της δεν είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της, δηλαδή η Ευρώπη της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης”. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ