Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης, στην Κερατέα.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την  έγερση του υιού της χήρας της Ναϊν, από τον Χριστό. "Δύο πράγματα ξεχωρίζουν. Πρώτα ο Κύριος λέγει στην μητέρα να μην κλαίει και έπειτα ακουμπά το νεκροκρέβατο και απευθυνόμενος στο νέο άνθρωπο  του λέγει να εγερθεί. Με αυτό το θαύμα ο Κύριος μας αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε και προορίζεται να ζήσει αιώνια. Μετά τον σωματικό θάνατο - απόρροια της παρακοής των πρωτοπλάστων – θα ακολουθήσει η ανάσταση και ο ανακαινισμός ολάκερης της ανθρωπότητος, που σημαίνει κοινωνία μετά του Τριαδικού Θεού εις τους αιώνας των αιώνων."

Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, παρά την αποκάλυψη του Υιού και Λόγου του Θεού εις τον κόσμο, ο άνθρωπος επιλέγει πεισματικά την αυτονόμηση και την εκπλήρωση του ιδίου θελήματος, απομακρύνοντας τον Θεό από την ζωή του. Αντί Εκείνου ειδωλοποιεί και λατρεύει τον εαυτό του, πραγματοποιώντας οτιδήποτε του προσφέρει ευχαρίστηση. Απαιτεί και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο να υποτάσσεται στο εγώ του, ακόμη και αν πολλές φορές αυτά που ζητά αντιβαίνουν και στην φύση του και στην ηθική. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το τελευταίο νομοθέτημα στην χώρα μας, η επιλογή φύλου από την ηλικία των 15 ετών! Το νομοθέτημα αυτό είναι ύβρις και βλασφημία κατά του Θεού.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτος, αφού ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα, Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικο, αλλά και την αδελφότητα της Ι.Μ. Παναγίας  Παντανάσσης Κερατέας, τόνισε ότι ο μοναδική μας ελπίδα εις τον κόσμο είναι ο Αναστάς Κύριός μας, ο Οποίος μας χάρισε την αιώνια ζώη, την ζωή της Χάριτος και της κοινωνίας μαζί Του. Ο Χριστός μας καλεί σήμερα να εγερθούμε από τον πνευματικό θάνατο, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος.