Αρχική » Θεσσαλονίκη: H χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Θεσσαλονίκη: H χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

από kivotos

Μέσα σε κλίμα συγκινήσεως και χαράς τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 8 Οκτωβρίου ε.έ., η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου,sτον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του πολιούχου της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Φιλίππων τελέσθηκε υπό του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου (Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, Αυλώνος κ.κ. Χριστοδούλου, Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος, Τριπόλεως κ.κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου, Ικονίου κ.κ. Θεολήπτου (Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), Σύρου κ.κ. Δωροθέου, Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιεροθέου, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης κ.κ. Γεωργίου, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου, Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συνπροσευχόμενοι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων και Πατάρων κ.κ. Ιωσήφ (Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως).

Την Πανεπιστημιακή κοινότητα εκπροσώπησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ενώ παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Αρχών των Πόλεων Θεσσαλονίκης και Καβάλας, του Στρατού Ξηράς και Σωμάτων Ασφαλείας, Μοναχοί και Μοναχές των Μοναστηριών της Θεσσαλονίκης, πολλοί Ιερείς καθώς και πλήθος κόσμου που προσήλθαν για να ευχηθούν στον νέο Ποιμενάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ.κ. Στέφανος, εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης προς τα πρόσωπα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Α.Μ. τον Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς επίσης και προς τους Σεβασμιώτατους Αρχιερείς που συγκροτούν την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, ο οποίος και τον περιέβαλε με πατρική αγάπη όλα αυτά χρόνια της παρουσίας του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους μακαριστούς Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄ και Φιλλίπων Προκόπιο καθώς επίσης και στον πνευματικό του πατέρα, ιερέα Κωνσταντίνο Παπαγιάννη.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, προσφώνησε με πατρικούς λόγους τον νέο Μητροπολίτη, εξαίροντας το πνευματικό έργο και την διακονία του επί 33 συναπτά έτη εις την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και προτρέποντας τον να συνεχίσει έτσι για το καλό της ιστορικής Μητροπόλεως που καλείται να ποιμάνει, δίδοντας την αγάπη του προς τον ευσεβή λαό για το καλό της Αγίας μας Εκκλησίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ