Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 η Εκκλησία  εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη τελέσθηκε το πρωί, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται με τη συμμετοχή του Αρχιερέως, δώδεκα ιερέων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο τοπικός Ποιμενάρχης μίλησε για τη μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία μας συνδέει με τους πρώτους Χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις έως ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη της συμμετοχής των Χριστιανών στη Θεία Λειτουργία καθώς και στην κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων. Νωρίτερα το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος π. Σεραφείμ Κοσμάς.

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και με τη συνοδεία του διευθυντή του σχολείου κ. Περγαντή και των εκπαιδευτικών τους συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης.