Τα πρακτικά της δίκης, που περιλαμβάνουν το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, θα ζητήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας ο κ. Κοντονής στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ανέφερε ότι ''δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο (σ.σ. σήμερα, Δευτέρα) θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση''.

''Η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα''.

Επίθεση για την αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, εξαπέλυσε και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για "πολιτική διακρίσεων".

"Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται τόσο εκρηκτικό, ώστε η δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της",  αναφέρει στην ανακοίνωσή του.