Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου συγκεντρώθηκαν παλιοί και νέοι κατασκηνωτές απ' όλη την Ελλάδα στον προσκυνηματικό Ιερό Nαό του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια Ναυπλίου.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κατάφερε να συγκεντρώσει όσους περισσότερους μπορούσε κατασκηνωτές που πέρασαν από τις κατασκηνώσεις μέσα στα 50 χρόνια. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στο χώρο του προσκυνήματος του Αγίου Λουκά. Μεταξύ των παλιών κατασκηνωτών ήταν οι μητροπολίτες Θερμοπυλών Ιωάννης, Μάνης Χρυσόστομος , Αχαΐας Αθανάσιος.

Προηγήθηκε πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία χοροστατούντος του τιτουλάριου Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη και συχοροστατούντων Μητροπολιτών Αρτης Καλλινίκου, Αχαΐας Αθανασίου, Μάνης Χρυσοστόμου και του Αργολίδος Νεκταρίου.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών μίλησε για την κατασκηνωτική περίοδο, όταν και ο ίδιος ήταν κατασκηνωτής, τόνισε την μεγάλη αγάπη του Μητρ. Αργολίδος για τα νέα παιδιά και την προσπάθεια που κάνει να για να προσεγγίσουν οι νέοι της κατασκηνώσεις.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, Ιερείς,παλιούς και νέους κατασκηνωτές που πήγαν στο Ναύπλιο και τίμησαν την πρόσκληση που τους έκανε. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί στη συνάντηση κατασκηνωτών στην Αργολίδα, μιας και ο ίδιος θεωρείται ο πρωτεργάτης των κατασκηνώσεων στην Ελλάδα.