Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου αποφασίστηκε να εξωραϊστεί η εικόνα του κτιρίου του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου στην Κατερίνη και να «μεταμορφωθεί» ο χώρος με χαρούμενα χρώματα, ώστε τα δωμάτια φιλοξενίας να θυμίζουν μικρά… έργα τέχνης.

Οι εσωτερικοί χώροι του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνται συνολικά εννέα γυναίκες, ηλικίας από 62 έως 95 ετών, έχουν αλλάξει τελείως όψη και έχουν γεμίσει με «ανθισμένες» προτάσεις και εντυπωσιακές ζωγραφιές.

«Είναι ένα κτίριο εννέα θαλάμων που μέχρι τώρα ήταν βαμμένο σε λευκό χρώμα. Πλέον, το κάθε δωμάτιο στο εσωτερικό του έχει μία διαφορετική παράσταση στον τοίχο. Είτε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, είτε ένα όμορφο τοπίο. Επιπλέον, έξω από την κάθε πόρτα υπάρχει ένα ανθισμένο κλαδί με ένα πουλί και τον αριθμό του δωματίου, με αποτέλεσμα ο κάθε θάλαμος να είναι ξεχωριστός», δήλωσε στο ΑΠΕ ο διευθυντής του Γηροκομείου, Γιάννης Πουλατσίδης.

Τα δωμάτια έχουν στολιστεί με τις εικόνες ηλικιωμένων ατόμων να κάνουν βόλτες στην εξοχή, είτε να κάθονται σε παγκάκια και να διαβάζουν ένα βιβλίο είτε να πίνουν τον καφέ τους. Εκτός όμως από τα δωμάτια στα οποία ζουν οι γερόντισσες, «λίφτινγκ» έγινε και στην τραπεζαρία εκεί όπου πλέον δεσπόζει η ζωγραφιά ενός καταρράκτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιερά Μητρόπολης «το Γηροκομείο, γεμάτο τώρα με δυνατά, χαρούμενα χρώματα και πινελιές αποτελεί πραγματικό κόσμημα της Πιερίας, παρέχοντας στα άτομα της τρίτης ηλικίας εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης, φροντίζοντας να έχουν όλες τις ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή σε ένα απόλυτα ασφαλές και καλαίσθητο περιβάλλον. Θα συνεχίσει να είναι ασφαλές λιμάνι για κάθε κουρασμένο ταξιδευτή της ζωής».