Συνάντηση με εκπροσώπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) είχε την Τετάρτη, 18 Απριλίου, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε 'καλό κλίμα' και έγινε ενημέρωση εκατέρωθεν για τα θέματα που θέτει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας και που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου, με στόχο ''να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων'', αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου .

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Συνόδου, παρευρέθησαν οι Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Mεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το μάθημα των θρησκευτικών.

''Επανεβεβαιώθηκε η απόφαση της Πολιτείας και της Εκκλησίας, να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της επιτροπής του Ι.Ε.Π. και της τριμελούς εξ αρχιερέων επιτροπής, σύμφωνα με όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών για το αντικείμενο, το εύρος και τη στοχοθεσία του διαλόγου και έχουν τεθεί υπ' όψιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος'', σημειώνει σχετικά το υπουργείο.

Ωστόσο, ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε την απόσυρση της αίτησης ακύρωσης του Π.Δ. 18/2018 (που αφορά στον νέο Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ) που έχει καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ΣτΕ. Η επιτροπή εξ αρχιερέων απάντησε ότι θα ενημερώσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το αίτημα του υπουργού.