''Δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στη διδασκαλία των Θρησκευτικών από την απόφαση του ΣτΕ, καθώς αυτή αφορά παλαιότερη υπουργική απόφαση, του Νίκου Φίλη''. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ και επεσήμανε πως την ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών έχει η Πολιτεία.

Όπως ανέφερε, θα πρέπει ζητήματα, όπως αυτό της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, να αφεθούν να τα χειρίζεται συντεταγμένα η Πολιτεία με τους Θεσμούς της.

«Είμαστε σε συνεχή συζήτηση με την Εκκλησία, με άλλες θρησκείες, και με την κοινωνία. Κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ένα μάθημα που θα παιδιά θα το παίρνουν στα σοβαρά», είπε ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το αργότερο έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο αριθμός προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και το σύστημα πρόσληψής τους.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που εισάγει το νομοσχέδιο για τις δομές της Εκπαίδευσης, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «έχει βελτιωτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα», υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση υπονομεύεται, όταν ταυτίζεται με την απόλυση.