Αρχική » Παναγία Σουμελά: Η Μονή “ζωντανεύει’’ τον 15Αύγουστο

Παναγία Σουμελά: Η Μονή “ζωντανεύει’’ τον 15Αύγουστο

από christina

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα ηχήσουν και πάλι φέτος στο όρος Μελά του Πόντου τα σήμαντρα της Παναγίας ΣουμελάΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το «πράσινο φως», σύμφωνα με το Έθνος, ώστε να ανοίξει και πάλι το ιστορικό μοναστήρι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια συνάντηση που διεξήχθη σε καλό κλίμα, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στη συνάντηση ο κ. Βαρθολομαίος έθεσε προφορικώς και γραπτώς τα ζητήματα που εκκρεμούν.

Στην Παναγία Σουμελά η τελευταία Λειτουργία τελέστηκε τον Αύγουστο του 2015 προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

15 Αυγούστου 2015
Η Παναγία Σουμελά του Πόντου για έκτη χρονιά, τελευταία μέχρι σήμερα, ανοίγει και πάλι για να υποδεχθεί τους προσκυνητές απ’ όλον τον κόσμο. Μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συλλειτουργούν ο μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανος και για πρώτη φορά από την εκκλησία της Κύπρου ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος.

Η είδηση ότι το 2016 και το 2017 δεν θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στον Πόντο, ύστερα από το νέο απογοητευτικό «όχι» των τουρκικών Αρχών για τη διεξαγωγή της Θείας Λειτουργίας, προκαλεί μεγάλη απογοήτευση σε χιλιάδες προσκυνητές. Αιτία, οι εργασίες αποκατάστασης του μοναστηριού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ