Για το θέμα της συμφωνίας της Ελλάδας με το κράτος των Σκοπίων μίλησε στον Star FM Κεντρικής Ελλάδας, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος καλεί τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεως να παραστεί στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018 στη Λαμία, για να υπερασπιστεί το όνομα της Μακεδονίας.

Ο κ. Νικόλαος τόνισε πως «δεν είναι θέμα χωραφιών, είναι θέμα ηθικής και αλήθειας η υπεράσπιση της Ιστορίας. Να αφήσουμε το «δεν βαριέσαι» και την ραστώνη. Ο άνθρωπος δεν ζει μόνο με φαϊ και λεφτά, ζει και με ιδέες. Η αντίδρασή μας είναι για την καταπάτηση των ιδεών, της αληθείας και της Ιστορίας μας. Για να δούμε τι θα υπερτερήσει... Οι θυσιασθέντες αγωνιστές και οι Άγιοι της Μακεδονίας θα τα ανατρέψουν όλα. Έχυσαν το αίμα τους εναντίον των επιβούλων. Εμείς θα τους δώσουμε μια μούτζα;»

«Αυτό που κινδυνεύει τώρα δεν είναι μόνο η πατρίδα είναι και η πίστη. Όλες αυτές οι ανατροπές που γίνονται κάθε μέρα είναι κατά της πίστεως. Είναι δυνατόν να παρελαύνει μια ομάδα ανθρώπων και η Βουλή να βάζει την σφραγίδα της; Να διακωμωδούν τα ιερά και τα όσια και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός εισαγγελέως. Μετά λένε προστασία των προσωπικών δικαιωμάτων. Να έχει στα αχαμνά του τον Άγιο Νικόλαο; Τι πράγματα είναι αυτά; Ας γινόταν αυτό στη Λαμία και θα βλέπατε τι θα γινόταν..», είπε φανερά απογοητευμένος ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Τέλος, κάλεσε τον κλήρο και τον λαό της Φθιώτιδος στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στις 7:15 το απόγευμα στη σκιά του αγάλματος του Εθνομάρτυρα Αθανασίου στη Λαμία.