Την έντονη αντίδρασή του για τη συμφωνία σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, εκφράζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, με νέα ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο και εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  


''ΤΕΛΙΚΑ,
 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ
ΤΙ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ; 

Γιά τον Εξοχώτατο (;) Πρωθυπουργό της δύστυχης Ελλάδος κ. Αλέξ. Τσίπρα πολλά και λέγονται και γράφονται! Με την εν γένει συμπεριφορά του συνεχώς προκαλεί! Και ενώ η Ιερά Σύνοδος  τηρεί αιδήμονα σιγήν, ο κόσμος εξεγείρεται, καταγράφει, διαμαρτύρεται

Τα πιό σπουδαία επιτεύγματα  της Κυβερνήσεως ΣYΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πρωθυπουργό τον κ. ΤΣΙΠΡΑ είναι τα εξής: Τα ιδανικά,  με τα οποία εμείς οι παλαιότεροι έχουμε γαλουγηθή είναι ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ο Πρωθυπουργός κατώρθωσε το ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ! Διέγραψε και τα τρία  αυτά ιδανικά απο τη ζωή των Ελλήνων! 

Το ΘΡΗΣΚΕΙΑ, διότι ο ίδιος προβάλλει ως  άθεος! 

Το ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, διότι ο ίδιος και αστεφάνωτος είναι καί τους Ομοφυλόφιλους προωθεί και προβάλλει! 

Το ΠΑΤΡΙΣ, διότι με την συμφωνία ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εχάρισε στα Σκόπια την ένδοξη ιστορία μας! Ισοπέδωσε τά πάντα! Επρόδωσε την Πατρίδα μας! 

Αλλά και το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕ, αφού την Απόφαση για τη Μακεδονία ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!

 Καί ναί μεν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, σε Δηλώσεις Του είπε, ότι «ο Ελληνικός Λαός ψηφίζει τους Βουλευτές, η δε Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει για τα εθνικού περιεχομένου ζητήματα»!

 Στην προκείμενη περίπτωση ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ!  
Δηλ. καί ο Ελληνικός Λαός!

 καί η Βουλή των Ελλήνων! 
 

Αίγιον, 18 Ιουνίου 2018

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ''